hnk hajduk split - gnk dinamo zagreb | hrvatska nogometna liga

Hajduk – Dinamo 0:1 | Plavi prekrasnim golom Petkovića pobijedili Bile u 28. kolu HNL-a i došli na drugo mjesto ljestvice

Hajduk i Dinamo odigrali su na stadionu Poljud 107. vječni derbi u sklopu 28. kola Supersport HNL-a u subotu, 30. ožujka 2024. godine. A ovaj je veliki derbi pripao Dinamu koji je pobijedio Hajduk s 0:1, a odlučujući trenutak se zbio u 38. minuti kada je Bruno Petković prekrasno nakon minijature pogodio gol s ruba kaznenog prostora. Ovom pobjedom Plavi su došli na drugo mjesto HNL-a i sada imaju 57 bodova, pet manje od prve Rijeke. Treći je Hajduk sa 55 bodova i dodajmo, Dinamo ima utakmicu manje od Rijeke i Hajduka. Kako je prošla ova utakmica možete pogledati na kraju ovog teksta, a u nastavku pročitajte izjave trenera Jakirovića i Karoglana.

“Čestitao bih dečkima na borbeno odigranoj utakmici po ovakvim vremenskim uvjetima. Imali smo problema u prvih dvadesetak minuta kad smo bili slabi u primopredaji. Tada smo puno griješili, a Hajduk je oduzimao lopte i prijetio, a imao je i dvije šanse ili poluprilike. Kasnije smo se malo stabilizirali, stavili posjed pod kontrolu. Dolazili smo i do završnice, ali nismo puno pucali po golu iako smo mogli. No, tada je Bruno Petković zabio za 1:0, a poslije je Martin Baturina pogodio vratnicu”, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama.

“Vidjeli smo da će Hajduk u drugom poluvremenu više riskirati, a mi nismo mogli toliko igrati jer je vjetar počeo još više puhati prema našem južnom golu. Bilo nam je bitno obraniti se i eventualno čekati situaciju u kojoj uspijemo izaći iz osvojene druge lopte ili greške Hajduka pa ih tako ugroziti. Imao je Baturina priliku, ali i Ivan Nevistić je na drugoj strani sjajno branio. Ukratko, ovo su jako važna tri boda”, dodao je Jakirović.

Što trener Dinama misli o šansama konkurenata za naslov prvaka Hrvatske?

“Imamo još devet utakmica do kraja sezone 2023./2024., uključujući i onu našu ranije odgođenu. Dok je god matematika u igri, svi imaju šanse biti prvak. Tu je Rijeka koja je trenutačno prva. Igraju dobro, u ovom kolu su lako pobijedili Rudeš s 0:3 i bit će borba jako zanimljiva. Ukratko, niti jednu utakmicu ne možete podcijeniti. Mi smo se do sada više puta opekli, ali evo, više ne igramo europske dvoboje pa nam je fokus na prvenstvu”, smatra strateg Plavih.

“No, već u srijedu, 3. travnja, slijedi novi dvoboj istih suparnika na istom terenu, ali ovaj put u dvoboju polufinala Kupa. U tu utakmicu idemo punom snagom. Naime, u Dinamu imate mira samo do prve sljedeće utakmice. To je ono što sam u ovih sedam mjeseci spoznao i to je jedina istina. A to je i sasvim normalno kad si u takvom klubu. Odmorit ćemo se, analizirati ovu utakmicu, ali svjestan sam da moramo odigrati još bolje nego sad. Hoću li mijenjati sastav? Vidjet ćemo kako će se dečki oporaviti. Imamo još nekoliko kombinacija koje možemo izvesti, a odlučit ćemo u utorak”, zaključio je trener Jakirović. Sve novosti iz maksimirske šume doznajte na mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

Utakmica Hajduk – Dinamo je za Bile bila ključna

“Prvo poluvrijeme smo igrali protiv vjetra, a plan je bio uzeti posjed što je više moguće. U tom dijelu utakmice smo imali više šansi od Dinama. Jedino što prvo poluvrijeme mogu zamjeriti je Dinamov gol i to što je Pukštas propao u presingu. Nedopustivo je da se Petković tako okrene na rubu 16 metara. A poslije je pogriješio i Diallo“, rekao je Mislav Karoglan, trener Hajduka.

“Dodao bih da smo u 45. minuti imali zicer Moufija, onda i šanse Kalinića, Moufija i Krovinovića. Jednostavno je – imaš pet prilika i jednu moraš zabiti. I to da za zabiješ uz pomoć vjetra i okreneš utakmicu. Faktor sreće moraš imati, a nije baš da smo ga imali. No, što je, tu je. Sada smo u jako teškoj poziciji, a ovo je bila za nas ključna utakmica. Ali dok se god igra, matematički si unutra, no sada ne ovisimo više sami o sebi”, dodao je trener Bilih. Više novosti iz splitskog kluba doznajte na mrežnim stranicama na adresi hajduk.hr.

VIDEO: Hajduk – Dinamo 0:1 (snimka utakmice 28. kola HNL-a) | Izjava trenera Jakirovića nakon utakmice

Tagged