hnk gorica velika gorica - nk rudeš zagreb | supersport hnl | hrvatska nogometna liga

Gorica – Rudeš 3:0 | Bikovi rutinski pobijedili u 16. kolu HNL-a Rudešane, kojima ni promjena trenera nije donijela promjenu u igri

Gorica i Rudeš odigrali su susret 16. kola Supersport HNL-a u nedjelju, 26. studenog 2023. godine na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. A u ovom zagrebačkom mini-derbiju puno su bolji bili Bikovi koji su zasluženo pobijedili s 3:0. Susret je bio riješen već u prvom poluvremenu, a Rudeš nije Goričanima pružio nikakav otpor. Prvi gol je postignut već u 16. minuti kada je Vujnović iz blizine pogodio gol, a potom je dva puta poentirao Blummel. Prvo je pogodio na fantastično proigravanje Pršira, a potom i na asistenciju Mitrovića.

Dodamo da iako je Rudeš nakon poraza od Istre 1961 u prošlom, 15. kolu HNL-a, smijenio trenera Tonija Golema, taj “šok” nije imao nikakvog utjecaja na igru Rudešana. No, ovom je pobjedom Gorica zadržala četvrto mjesti i ima 26 bodova, jedan manje od Dinama, koji je u ovom kolu pobijedio Osijek s 2:1. Prvi je Hajduk sa 36, dok je Rijeka druga i ima 31 bod, ali i utakmicu manje od Bijelih.

Iako je Gorica pobijedila Rudeš i studeni 2023. godine zatvara pobjedom, umeđuvremenu je u klub stigla i jedna loša vijest. Naime, Merveille Ndokcyt je zadobio tešku ozljedu na treningu reprezentacije Konga prije kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo. A nakon povratka u Veliku Goricu ustanovljeno je da se radi o kompletnoj avulziji zajedničke tetive aduktora. Dodajmo da se procjenjuje da će zbog te ozljede Ndockyt izbivati s terena dva do tri mjeseca. Više vijesti iz HNK Gorice doznajte na klupskim stranicama na adresi hnk-gorica.hr.

VIDEO: Snimka utakmice 16. kola HNL-a Gorica – Rudeš 3:0

Tagged