gnk dinamo / adidas plavi dres / 2019

GNK Dinamo i Adidas predstavili nove Dinamove dresove za sezonu 2019/20.!

Nakon jedne od najboljih sezona u povijesti kluba – osvojenog naslova prvaka Hrvatske i titule pobjednika Superkupa te nakon povijesnog proljeća u Europi i nastupa u osmini finala Europa lige, prva momčad Dinama na prekrasnim će novim adidas dresovima s ponosom iznad grba nositi tri zvjezdice. Zvjezdice označavaju ukupno 30 osvojenih naslova prvaka u bogatoj povijesti kluba, a svaka predstavlja po 10 osvojenih titula.

Novi adidas dresovi izrađeni su od najkvalitetnijih sportskih materijala te sadrže ClimaLite opremu, a ove sezone klub je atraktivnom vizualnom promocijom i spektakularnom igrom svjetla predstavio kompletnu garnituru i tri novodizajnirana dresa. Igrači Dinama na modnoj su pisti premijerno predstavili dresove koji su odraz sportske autentičnosti, ali i urbanog street style izgleda.

  • plavi dres za domaće utakmice izrađen u retro stilu po uzoru na 70-te godine prošlog stoljeća;
  • gostujući žuti dres koji je svojevrsna poveznica grada Zagreba i povijesti kluba;
  • treći europski dres izrađen u futurističkom stilu u kombinaciji tamnoplave i žute boje;

Prvi dres Dinama prepoznatljive je plave boje, ovoga puta u retro stilu s okomitim bijelim crtama. Aktualna kombinacija plave s tankim okomitim bijelim prugicama prvi je put predstavljena na ljeto 1987. godine, a tada je bila riječ o svjetlijoj nijansi plave. Sadašnja temeljna boja i dizajn popraćen bijelim dodacima svojevrsna su poveznica s Dinamom iz druge polovice 70-ih godina kad je momčad prvi put nosila adidas dresove. Upravo je adidas bio prvi inozemni tehnički sponzor u povijesti kluba, a klub nastavlja tradiciju domaćeg dresa u boji grada Zagreba. Na leđima i u ovoj sezoni ostaje natpis Nema predaje.

Ove sezone drugi, odnosno gostujući dres Dinama ostaje žute boje, a nastavlja predstavljati poveznicu detalja iz povijesti grada i kluba koji su bili označeni upravo žutom bojom – prvi električni tramvaj u Zagrebu, pročelja diljem grada, žute mreže na golovima Dinama kroz povijest… Na turneji po Južnoj Americi početkom 50-ih godina Dinamovim su se igračima svidjeli dresovi popularnoga Penarola iz Montevidea: žuto-crne okomite pruge. Ondje su tada kupili komplet takvih dresova pa ih koristili u brojnim prvenstvenim utakmicama.

Klub je početkom 60-ih također nabavio novi žuto-crni komplet po uzoru na Penarol i u toj garnituri također igrao neke prvenstvene utakmice. Postoje i foto-zapisi sa utakmica glavne i juniorske Dinamove momčadi pri čemu su stariji igrali u plavoj, a mladi u žuto-crnoj kombinaciji. I u novije doba klub je u nekoliko navrata koristio zanimljive dresove u nijansama žute boje.

Treći dres u kojem momčad pretežno nastupa u europskim utakmicama ove sezone ima futuristički, zanimljiv i moderan izgled, a radi se o kombinaciji tamno plave i žute boje. Izrazito tamnu nijansu plave boje Dinamo je prvi pute predstavio 1984. godine. Od ljeta 2007. za europske utakmice promovirana je tamnoplava garnitura, a od 2017. godine klub je zamijenio tamnoplavu crnom.

Od ovoga ljeta glavni europski dres ponovno je tamnoplavi te se vraća na tragove povijesti. U novoj garnituri tamnoplavoga europskog dresa pojavljuju se i elementi žute boje, a to je i djelomična poveznica sa starim vremenima kad je Građanski krajem 30-ih godina koristio pričuvnu garnituru s plavo-žutim prugicama. Ovaj europski dres po prvi put ove sezone ima grb u modernoj outline tehnici zbog čega djeluje još atraktivnije.

Na tragu posljedne ostvarenih uspjeha koji će ostati upisani u bogatoj povijesti kluba te uoči nove sezone u kojoj momčad kreće u osvajanje novih trofeja, klub je u suradnji s tvrtkom adidas odabrao vizualno atraktivan spoj prošlosti i budućnosti.

Na predstavljanju dresova u Dinamovu fan shopu u Jurišićevoj ulici u srijedu, 17. srpnja 2019. godine bili su igrači prve momčadi Dinama Arijan Ademi, Dominik Livaković, Dinko Horkaš, Kevin Theophile – Catherine, Emir Dilaver, Nikola Moro, Amer Gojak, Antonio Marin, Mislav Oršić, Bruno Petković i Lovro Majer.

“S velikim ponosom i zadovoljstvom predstavljamo nove adidas dresove Dinama. Imamo odličnu suradnju s tehničkim sponzorom kluba tvrtkom adidas i vjerujem da će se novi atraktivni dresovi svidjeti svim našim navijačicama i navijačima. U suradnji s adidasom kroz dizajn smo i ove godine provukli svojevrsnu poveznicu s gradom Zagrebom, prvi dres koji je prepoznatljive plave boje kroz retro stil i okomite bijele prugice posvetili smo bogatoj povijesti kluba, dok smo se kod trećeg, europskog dresa odlučili za futuristički dizjan, vratili plavu boju te dodali atraktivan element kao što je grb u outline tehnici. Smatramo da dres kao proizvod nije namijenjen isključivo sportašima već i široj populaciji različite dobi pa smo tako novu kolekciju odlučili prezentirati u konceptu urbanog stila za sve generacije. Zbog toga smo se i odlučili za vizualnu promociju dresova uz igru svjetlosti kod novog Dinamova fan shopa u samom centru Zagreba”, rekao je Tomislav Rukavina, direktor sektora marketinga i GNK Dinamo.

Novi dresovi Dinama bit će u prodaji u fan shopu na stadionu Maksimir te u novom fan shopu u centru Zagreba u Jurišićevoj 2a i to od četvrtka, 18. srpnja 2019. godine.

GNK Dinamo / svi kompleti dresova

  • foto: Matija Habljak / PIXSELL

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “GNK Dinamo i Adidas predstavili nove Dinamove dresove za sezonu 2019/20.!

Comments are closed.