košarkaški centar dražen petrović / cibona zagreb / svibanj 2013.

Gašper Okorn postao novi trener prve momčadi Košarkaškog kluba Cibona

Košarkaški klub Cibona i Gašper Okorn potpisivanjem ugovora službeno su započeli suradnju! Tako je ovaj renomirani slovenski stručnjak imenovan glavnim trenerom, a na tom mjestu je zamijenio Vladimira Jovanovića. Gašper Okorn je u svojoj 25 godina dugoj trenerskoj karijeri ostvario je niz uspješnih rezultata. Među njima se najviše ističu osvajanja slovenskog te mađarskog nacionalnog prvenstva i kupa, a što je najvažnije, te uspjehe je ostvario u proteklih pet godina. Dodamo da je suradnja dogovorena do kraja tekuće košarkaške sezone 2021./2022.


“Novom treneru želimo dobrodošlicu i puno sreće u radu. Gašpar Okorn ima punu podršku vodstva Kluba. Vjerujemo kako će svojim znanjem i iskustvom novi trener doprinijeti podizanju kvalitete igre, daljnjem razvoju naše mlade i talentirane momčadi te ostvarenju željenih rezultata u tekućoj sezoni. Pred nama je niz izazova i završnica sezone. Pred novog trenera postavljeni su jasni ciljevi usmjereni prije svega na domaća natjecanja”, rekao je direktor Cibone Mauro Lukić.

Gašper Okorn je došao stabilizirati Cibonu

Slovenski stručnjak pridružio se Ciboni već u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine, kada je i održao prvi trening s Vukovima. U radu s prvom momčadi Gašper Okorn imat će podršku dosadašnjih članova stručnog stožera. Pomoćni trener će biti Bariša Krasić, koji je Klub vodio u proteklom razdoblju. Imenovanjem Gašpera Okorna za glavnog trenera prve momčadi aktualno vodstvo Kluba “nastavlja proces stabilizacije sportske i poslovne politike s jasnim planom i ciljem vraćanja Cibone na najvišu natjecateljsku razinu”.

Službeno predstavljanje novog trenera koji ima iza sebe bogatu trenersku karijeru te pedigre stručnjaka s više osvojenih trofeja, Cibona će održati u narednim danima. Svoju premijeru na klupi slovenski stručnjak će imati već idućeg vikenda. Više o novom Ciboninom treneru doznajte na stranicama Wikipedije.

U Cibonu je došao Luka Krajinović

Luka Krajnović, hrvatski košarkaški reprezentativac u mlađim selekcijama, movo je ime u redovima Vukova. Ovaj 17-godišnji iznimni košarkaški talent dolaskom u Cibonu bit će priključen treninzima prve momčadi Kluba. Luka u redove Cibone dolazi iz KK Bosco za koji je u Prvoj hrvatskoj ligi ove sezone zabilježio u prosjeku 15 poena i nešto više od 4 asistencije. Ovaj 192 centimetra visok razigravač/bek je predkadetski i kadetski reprezentativac Hrvatske te osvajač domaćih prvenstava i medalja u mlađim kategorijama.

“Zaigrati za Cibonu velika je čast i privilegija, ali i prilika za igrački rast i razvoj. Veselim se upoznati suigrače, stručni stožer i Klub te dati svoj doprinos u ostvarivanju željenih rezultata. U Klubu danas igraju momci koji su moji igrački uzori i vjerujem da ću od njih i novog trenera imati priliku mnogo toga naučiti. Cibona je uvijek bila želja svakog mladog igrača u Hrvatskoj. Meni se ta želja ispunila te mi je dodatni motiv za još snažniji rad i košarkaški razvoj”, rekao je Luka Krajnović.

Tagged