fly over 2022

Fly over 2022 – utrka električnog hiperautomobila Rimac Nevera i akrobatskog aviona

Najskuplji automobili na svijetu, zračne akrobacije, utrke ubrzanja i utrka električnog hiperautomobila Rimac Nevera i akrobatskog aviona – sve to nas očekuje na Fly over vikendu u Varaždinu! Riječ je o trodnevnom susretu koji traje od petka do nedjelje, od 10. do 13. lipnja 2022. godine, a okupit će vlasnike raritetnih automobila koji dolaze iz čak 16 europskih zemalja.

Glavni dio programa bit će održan u subotu, 11. lipnja. Tada će se sudionici Fly overa okupiti na Kapucinskom trgu u Varaždinu, odakle će krenuti u defile varaždinskim ulicama. Karavana će se odvesti do varaždinskog aerodroma na kojem ćemo svjedočiti posebnom i dosad neviđenom spektaklu. Naime, Peter Podlunšek, iskusni Red Bull akrobatski pilot s više od 10.000 sati leta, u sportskom će avionu voziti iznad Rimac Nevere na visini od tek nekoliko metara i to okrenut naopačke!

Spektaklu na varaždinskom aerodromu moći će sudjelovati ograničen broj sudionika zbog sigurnosnih razloga. Ulaznice za ovaj jedinstven događaj mogu se nabaviti na mrežnoj stranici organizatora na adresi cleanfellas.net/fly-over-info. Fly over jedinstveni je projekt koji za cilj ima promociju turističku promociju Republike Hrvatske. Iza projekta stoji tim hrvatske organizacije pod nazivom Clean Fellas.

Fly over 2022 – program za subotu, 11. lipnja

  • 10 sati – okupljanje sudionika na Kapucinskom trgu u Varaždinu
  • 10:30 sati – početak defilea kroz grad prema aerodromu
  • 12 sati – dolazak na varaždinski aerodrom (Podravka ul. 60)
  • 13 sati – svečano otvorenje događaja Fly over Varaždin
  • od 13 do 20 sati – zabavni program
  • (

A što ćete sve vidjeti na Fly overu? Drag race, airhow, spuštanje padobranaca, prelet Petera Podlunšeka iznad Rimac Nevere. Organizirat će se i nagradna igra, a nagrada je vožnja u akrobatskom avionu! Dodajmo da se prelet se očekuje oko 17 sati, no, zbog programa i operativnih razloga ne može predvidjeti točna satnica. Događanje na Kapucinskom trgu otvoreno je za svu javnost. Događanje na varaždinskom aerodromu će zbog sigurnosnih razloga biti ograničeno na manji broj gledatelja uz ulaznice.

Video: Rimac Nevera – dare to feel the next generation of performance

Tagged