ferdo milin - dinamo zagreb - 2021.

Ferdo Milin novi je član Dinamovog tima – bit će asistent Damiru Krznaru

Bivši izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Ferdo Milin novi je član stručnog stožera Dinamove prve momčadi. Asistirat će glavnom treneru Damiru Krznaru, koji ga je pozvao da se priključi maksimirskoj struci. Milin je najveći dio svoje igračke karijere proveo je u rodnom Zadru. Kratko je nastupao i u dresu splitskog Hajduka.

Rano se posvetio trenerskom pozivu. Prvo je vodio NK Zadar s kojim je postigao povijesni rezultat i to upravo protiv Dinama na Maksimiru. Milin je predvodio zadarsku momčad do velikog preokreta u osmini finala hrvatskog Kupa ujesen 2012. godine. Dinamo je vodio s 2:0 sve do 83. minute nakon čega su gosti izjednačili, a u produžetku dohvatili i pobjedu! Kasnije je bio izbornik hrvatske juniorske reprezentacije. Također, vodio je kadetski i potom juniorski uzrast Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i mladu momčad Al Nasr iz Dubaija.

Damir Krznar i ja u stalnom smo kontaktu već četiri, pet godina. U svakodnevnoj smo komunikaciji, razmjenjujemo mišljenja i ideje i to je dovelo do ove suradnje. Njegov me poziv jako ugodno iznenadio. Za mene je ovo novi izazov, novi korak u karijeri. Dinamo je institucija, a rezultati sve govore. Nije mala stvar raditi u europskom klubu. Iznimna mi je čast biti ovdje”, rekao je Ferdo Milin.

“U samom sam početku bio asistent u Zadru, zadužen za individualni rad. Tamo sam godinu i pol dana radio s darovitim igračima. Kasnije sam prihvatio poziv za izbornika U-19 reprezentacije. Iz tadašnjega kadra sad se u Dinamu nalaze Marijan Čabraja, Kristijan Jakić, Luka Ivanušec i Lovro Majer. Nakon toga preselio sam u UAE. Tamo sam vodio U-17 momčad i s tom generacijom ostao dvije i pol godine. Dakle i u U-19 uzrastu. Zadnjih sam nekoliko mjeseci bio trener u Al Nasru u Dubaiju gdje me pozvao Krunoslav Jurčić. Tamo sam radio s mladom momčadi”, dodao je trener Milin. Više o Dinamu doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -