estonija - hrvatska / euro 2023

EURO U21 2023: Estonija – Hrvatska 0:4 – Mladi Vatreni i dalje u igri za Euro

Hrvatska i Estonija, tj. njihove U21 reprezentacije, završile su kvalifikacijski ciklus za plasman na U21 EURO 2023. A u svom posljednjem nastupu u Skupini A mladi Vatreni visoko su porazili domaćina Estoniju – na kraju susreta bilo je 0:4!

Mladi Vatreni pobjedom su zaključili svoj nastup u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na europsku smotru. Trenutno su na prvoj poziciji s 22 osvojena boda iz deset utakmica, no, još će malo čekati na konačni rasplet. Naime, u Skupini A preostale su još dvije utakmice. U petak, 10. lipnja, sastat će se Finska i Norveška te u utorak, 14. lipnja, Norveška i Azerbajdžan. Više o EURO U21 2023 doznajte na Wikipediji.


Hrvatska je u Estoniji vrlo rano povela. Već u sedmoj minuti pogodio je Vidović, a samo sedam minuta poslije Vušković je glavom povisio na 2:0. Nedugo prije odlaska na odmor Marin je postigao treći hrvatski pogodak na proigravanje Kačavende, a Fruk je posao dovršio početkom drugog poluvremena.

Kvalifikacije za EP 2023 U-21 – Skupina A:

1. Hrvatska: 22, 25:10 (10)
2. Finska 19, 18:11 (9)
3. Norveška 18, 22:10 (8)
4. Austrija 16, 22:13 (10)
5. Azerbajdžan 7, 11:22 (9)
6. Estonija 0, 0:32 (10)

Hrvatska je usprkos porazu od Norveške i dalje u igri za Euro

Nakon šokova u Norveškoj najvažnije je bilo pobijediti. Pobjeda od 4:0 je zadovoljavajuća, ali trebali smo postići još barem dva pogotka, odnosno bolje realizirati prigode u završnici. Na kraju treba prihvatiti ovakvo stanje. Imali smo šanse osigurati prvo mjesto u skupini, no nećemo očajavati, još uvijek smo u igri. Budemo li ipak drugi, pripremit ćemo se za doigravanje i nastaviti se boriti. Osjećaj nije potpun jer nismo dobili ono što se činilo da nam pripada. Ali tablica ne laže, sami smo si krivi. Čekamo rasplet u petak, a skupili smo više bodova nego u prošlom ciklusu. To znači da su stvari zapravo u redu”, rekao je Igor Bišćan, izbornik mladih Vatrenih.

Finska može oteti bodove Norveškoj, slavili su u gostima i kod nas i u Austriji, a mi smo se namučili kod njih. Već sam više puta rekao da ta naša pobjeda možda nije bila ni zaslužena s obzirom na odnos snaga na terenu, oni su kvalitetni. Postoje realne šanse, makar nije ugodno pratiti druge rezultate. Ne vjerujem da ću gledati prijenos, no pratit ćemo rezultat i nadati se povoljnom ishodu. No, dečki su tijekom kvalifikacija pokazali potencijal i nije slučajno da smo na početku i sredini igrali jako dobro i postigli dobre rezultate. Budemo li igrali doigravanje, bit ćemo još bolji, s manje izostanaka. Treba se boriti za Europsko prvenstvo. A budemo li tamo, neće biti jednostavno ponoviti uspjeh prošle generacije”, dodao je Bišćan.

Video: Kvalifikacije za EURO 2023 – snimka utakmice Estonija – Hrvatska

Tagged