hrvatska - španjolska | rukomet - ehf euro 2024 - handball | croatia - spain

EHF EURO 2024: Hrvatska – Španjolska 39:29 | Naši rukometaši deklasirali Španjolce odigravši svoju najbolju utakmicu u proteklih deset godina

Hrvatska i Španjolska su u SAP Areni u Mannheimu igrali susret 1. kola grupe B na Europskom rukometnom prvenstvu. A u ovoj utakmici koja se odigrala u petak, 12. siječnja 2024. godine, Hrvatska je deklasirala favorizirane Španjolce rezultatom 39:29. Tako je naša reprezentacija pred više od 10.000 gledatelja odigrala jednu od najboljih utakmica u posljednjih desetak godina. Već u nedjelju, 14. siječnja 2024. godine, u 2. kolu čeka ih susret protiv Austrije. I dodajmo, Austrija je u prvom susretu dana pobijedila Rumunjsku 31:24.

“Ponosan sam na momke. Odigrali su vrhunsku utakmicu, a ne znam kad je netko Španjolsku dobio s 10 razlike. Odigrali su sve što smo se dogovorili i presretan sam jer nije lako dobiti Španjolsku, a pogotovo ne s ovakvom razlikom. No, nema euforije. Proslavit ćemo pola sata i idemo dalje. Nismo još ništa napravili”, rekao je Goran Perkovac, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije.

“Naša obrana je bila pokretljiva i čvrsta, što je izludilo španjolskog izbornika. No, mogli su oni igrati i osam na šest i svejedno ne bi uspjeli. Moji momci su igrali zaista jako dobro, nemam riječi. Zabiti 40 i primiti 30, to je vrhunac. To je umjetnost. No nećemo preuveličavati, imamo još puno posla. I da dodam, španjolski vratari su imali samo jednu obranu! Ne znam kad se to dogodilo, vjerojatno su šutevi bili toliko dobri da nisu mogli ništa. U prvom dijelu smo napravili jednu tehničku grešku, igrali smo sigurno i direktno na gol i to je presudilo”, dodao je Perkovac. Više o događajima na EHF EURO 2024 doznajte na mrežnim stranicama HRS-a na adresi hrs.hr.

VIDEO: Snimka susreta Hrvatska – Španjolska (39:29) | Izjava izbornika Perkovca i igrača nakon utakmice

Tagged