hrvatska - francuska / rukomet ehf euro 2022 handball / croatia - france

EHF EURO 2022: Hrvatska i Francuska otvaraju rukometno natjecanje – gdje gledati prijenos?

Počinje Europsko rukometno prvenstvo – Hrvatska i Francuska igraju utakmicu prvog kola grupe C u četvrtak, 13. siječnja 2022. godine. Utakmica protiv Francuza, starih rivala Kauboja i aktualnih olimpijskih pobjednika počinje u 20.30 sati, a igra se u mađarskom Szegedu.

Francuska je najjači protivnik s kojim Hrvatska igra u skupini na natjecanju EHF EURO 2022. Naime, ta reprezentacija najbolja je rukometna ekipa u posljednja dva desetljeća, a čak se može reći i da je najbolja reprezentacija svih vremena. Kauboji osim sa Francuskom igraju i sa Srbijom te Ukrajinom.

Pomlađeni i prorijeđeni Kauboji imat će težak posao

Hrvatska rukometna reprezentacija je dosta oslabljena, ponajviše zbog koronavirusa. Pozitivni su naši ponajbolji igrači – kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrića te lijevi vanjski Marko Mamić. Duvnjak je umeđuvremenu dobio negativan nalaz, ali je ostao u Hrvatskoj na dodatnim terapijama zbog problema s leđima.

Francusku predvode Nikola Karabatić, Kentin Mahe, Dika Mem i Valentin Porte. No, i oni imaju zdravstvenih problema. Tako u Szeged dolaze bez ozlijeđenih Nedima RemilijaTimotheya N’Guesana i Luke Karabatića. Također, neće biti niti Elohima Prandija koji je dobio ubod nožem u novogodišnjoj noći.

Hrvatska i Francuska igrale su jako puno puta

Baš svaki susret ovih dviju reprezentacija je imao svoju vrijednost i važnost. Od prvog na Mediteranskim igrama 1993. kada su Kauboji postali zlatni, do posljednjeg u Montpellieru 2021. godine, gdje su naši reprezentativci nisu najbolje proslavili (Hrvatska je tada izgubila 26-30). Prvu pobjedu kao izbornik potpisao je Lino Červar, a drugu Slavko Goluža.

Na europskim prvenstvima Hrvatska rukometna reprezentacija je sa Francuskom do sada igrala deset puta. No, Francuzi su puno bolji – Hrvatska ih je pobijedila samo dva puta. Prvi put 2008. u Lillehameru u polufinalu (24:23) te u Novom Sadu 2012. godine (29:22). Samo jednom je njihov međusobni susret završen neodlučeno – bilo je to u Zagrebu 2000. godine.

Rukomet uživo: EHF EURO 2022 – gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Francuska?

Hrvatska i Francuska igraju prvo kolo grupe C na natjecanju EHF EURO 2022 u mađarskom Szegedu. Utakmicu možete uživo gledati u četvrtak, 13. siječnja 2022. godine od 20.30 sati. Prijenos utakmice bit će na kanalu RTL Televizija. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hrs.hr. Novosti iz Francuskog rukometnog saveza doznajte na njihovoj službenoj mrežnoj stranici na adresi ffhandball.fr. Prijenos utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Men’s EHF EURO 2022: Balić vs Karabatić – Handball Classics

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -