hrvatska - danska / rukomet ehf euro 2022 handball / croatia - denmark

EHF Euro 2022: Hrvatska i Danska igraju drugo kolo druge faze natjecanja – gdje gledati prijenos?

Nakon bolnog poraza od Crne Gore, Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija nastavlja svoj put na Euru – sljedeći protivnik je Danska. Kauboje čeka ih reprezentacija koja na ovom natjecanju EHF EURO 2022 još nije doživjela poraz. Hrvatsku čeka težak susret i to sa reprezentacijom koja je po mnogima najveći favorit za zlato.


Danska je aktualni svjetski rukometni prvak, a dodat ćemo da su osvojili i srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju. Do sada su osvojili čak 13 medalja s velikih natjecanja. Imaju zlata s Olimpijskih igara (2016.), svjetskih prvenstava (2019., 2021.) kao i s europskih prvenstava (2008., 2012.). Dodat ćemo da su Danci u posljednjih 10 godina na 12 velikih natjecanja osvojili 7 medalja.

Danska se u Debrecenu “prošetala” skupinom

Pobijedili su lakoćom naše “krvnike” Crnu Goru s 30:21. Nakon te prve utakmice nanizali su same pobjede. Dobili su Sloveniju 34:23 i Sjevernu Makedoniju 31:21, a u drugom krugu odmah na startu Island 28:24. Tim igrama samo su potvrdili da su glavni kandidat za zlatnu medalju.

Dansku godinama nose vjerojatno najbolji svjetski vratar Niklas Landin Jacobsen i Mikkel Hansen. Oni su zaštitni znakovi te reprezentacije, a dodajmo da je Hansen na ovom prvenstvu do sada imao realizaciju 20/27. Hansen je tri puta, a Landin jednom biran za najboljeg svjetskog igrača. Zajedno imaju po osam medalja s reprezentacijom u posljednjih 11 godina.

U skupinu iskusnih i već pomalo legendarnih Danaca spadaju još i Lasse Sven Hansen (38 godina), Mads Mensah Larssen (30 godina) i Henrik Toft Hansen (35 godina). Tu je i naknadno pozvani Hans Lindberg (40 godina), no on neće igrati u susretu Hrvatska – Danska zbog zaraze koronavirusom.

Rukomet uživo: EHF EURO 2022 – gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Danska?

Hrvatska i Danska igraju drugo kolo druge faze natjecanja u grupe I na prvenstvu EHF EURO 2022 u mađarskoj Budimpešti. Utakmicu možete uživo gledati u subotu, 22. siječnja 2022. godine od 20.30 sati. Prijenos utakmice bit će na kanalu RTL Televizija. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Tog dana, 22. siječnja, u grupi I igraju se i susreti Crna Gora – Nizozemska (15.30 sati) i Francuska – Island (18 sati). Prijenos tih susreta gledajte na TV kanalim RTL Televizija i RTL2.

Više o Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hrs.hr. Novosti iz Danskog rukometnog saveza doznajte na mrežnim stranicama Wikipedije. Prijenos utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Men’s EHF EURO 2022 – Dan 7 – Najboljih pet golova

Tagged