dubrava zagreb - cibona / ht premijer liga / 2021.-2022.

Dubrava i Cibona igrali susret 8. kola HT Premijer lige – Cibosi pobijedili 100-75

Cibona i Dubrava igrali su susret u sklopu 8. kola košarkaške HT Premijer lige. Vukovi su s lakoćom pobijedili Dubravu Furnir rezultatom 75-100. Dodajmo da su se ovom pobjedom Cibosi vratili pobjedama nakon dva uzastopna poraza. Tako u dobrom raspoloženju idu na gostovanje u Split nakon stotke protiv Furnira. Ta utakmica će biti derbi na vrhu, jer nakon osam kola Split je prvi sa 15, dok je Cibona druga sa bodom manje.

“Očekivao sam bolju Dubravu. U zadnjih par utakmica su u dobroj formi, ali mi smo danas odigrali bolje nego u zadnje vrijeme. Pristupili smo maksimalno ozbiljno i koncentrirano i tu je izašla naša kvaliteta na vidjelo. Sada se okrećemo utakmici sa Splitom i nadamo se da ćemo tamo odigrati na razini”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.


“Cibona je u utakmicu ušla maksimalno i morali su odigrati ovakvu utakmicu nakon nekih poraza. Jednostavno su kvalitetniji. Čak i njihov posljednji igrač u rotaciji bi imao mjesto u našem početnom sastavu. No, Dubrava i Cibona su se držali u nekom rezultatskom egalu, unatoč ozlijeđenom Filipu Krajini. Visina njihov igrača nam je uzrokovala puno problema i morali smo ih pokrivati. Zato smo ostavljali puno otvorenih šuteva”, rekao je Jeronimo Šarin, trener Dubrave.

Cibona je opravdala ulogu favorita – Dubrava pružila dobar otpor

Dodajmo da je Dubrava Furnir dočekala Cibonu nakon dvije uzastopne pobjede i u sjajnom ozračju pred više od 600 gledatelja. Cibona je od starta susreta vodila, no, Dubravaši se nisu predavali. Unatoč skraćenoj rotaciji nakon izostanka Filipa Krajine rezultatski su parirali do sredine druge četvrtine kada je bilo 28:33. Ali Cibona je na odmor ipak otišla s +11 na rezultat 47:36). Posljednji nalet Furnira stigao nakon dvije trice Lovre Mandalinića za rezultat 52:61 sredinom treće četvrtine. Ali tada Cibona preko Amara Gegića i Krešimira Radovčića radi seriju 9:0. U završnici su priliku kod domaćina dobili mladi igrači, a posebno se izdvojio junior Luka Kumanović.

Danko Branković je predvodio Cibonu sa 18 poena. Antonio Vranković je dodao 13, a Jose Vildoza i Mateo Drežnjak po 11. Kod Furnira Mandalinić je ubacio 17, Igor Marić 13, Filip Bjelanović 12, a Kenan Karahodžić i Mateo Vidović po 11. Više o košarkaškom klubu Dubrava doznajte na mrežnoj stranici na adresi kkdubrava.hr.

Tagged