istočna tribina i travnjak stadiona maksimir / zagreb, travanj 2012.

Dozvoljen dolazak gledatelja na nogometne stadione od 18. rujna uz poštivanje mjera stožera civilne zaštite

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da se od 18. rujna 2020. godine dopusti povratak gledatelja na nogometne utakmice pod okriljem HNS-a, uz zadovoljavanje nekoliko uvjeta kako bi se osigurala maksimalna zaštita gledatelja i svih aktera u kontekstu pandemije korona virusa (SARS-CoV-2). Na utakmicama HT Prve lige, Hrvatskog nogometnog kupa, 2. HNL te Prve HNL za juniore, kadete i pionire bit će omogućen dolazak ograničenog broja gledatelja, i to do 30 posto kapaciteta svake tribine odnosno lože stadiona. Na utakmicama neće biti omogućen dolazak gostujućih navijača.


Klub domaćin obvezan je svaku utakmicu organizirati u skladu s aktualnim mjerama nadležnog lokalnog stožera civilne zaštite, a organizacija utakmica treba se provesti uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (održavanje razmaka između gledatelja, osiguranje uporabe dezinficijensa itd.).

Prilikom donošenja ove odluke, Izvršni odbor HNS-a uzeo je u obzir stajalište UEFA-e koja će dopustiti povratak ograničenog broja gledatelja na utakmici Superkupa, kao i činjenicu da se epidemiološka situacija značajno razlikuje od županije do županije. Upravo zbog toga neće biti omogućen dolazak gostujućih navijača.

U slučaju nepridržavanja mjera, osobito razmaka između gledatelja ili prekoračenja broja gledatelja, povjerenik natjecanja ovlašten je donijeti odluku da klub domaćin igra utakmice bez gledatelja.

Ako nadležni lokalni stožer civilne zaštite zabrani dolazak gledatelja određenom klubu domaćinu, na utakmicama HT Prve lige dopušteno je prisustvo 50 osoba kluba domaćina, a na utakmicama 2. HNL 30 osoba kluba domaćina, pod uvjetom da je to u skladu s epidemiološkim mjerama koje vrijede u tom gradu ili županiji.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged