dinamo - villareal / uefa europa league 2021

Dinamo – Villarreal – razmišljanja trenera Damira Krznara i Mislava Oršića

U četvrtfinalu Europske lige sastat će se Dinamo i Villarreal. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu, a sada je na Dinamu kako će se pripremiti sa ovaj povijesni susret. Što se tiče samog ždrijeba, Modri mogu biti i zadovoljni i nezadovoljni. Iako nema slabih protivnika, možda bi Dinamu bolje odgovarala Slavija ili Granada. Ali, mogli su Plavi dobiti i Manchester United ili Arsenal…

Prvi dvoboj Dinamo – Villarreal predviđen je za četvrtak, 8. travnja 2021. godine na stadionu Maksimir u Zagrebu. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Španjolskoj. Pobjednik tog dvoboja u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Arsenala i praške Slavije.


“Bilo je jako lijepo vidjeti da se Dinamo, barem ovako slikovito, u ždrijebu provlači i kroz polufinale. Treba nastaviti taj san da se zaista vidimo možda i u finalu u Gdanjsku. Svi smo ponosni, zbilja je lijepo, uživamo i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Ali, moram pohvaliti i HT Prvu ligu koja nam je omogućila sve ovo, jaku ligu koja nas je pripremila za sve ovo i kojoj pridajemo veliki značaj, pogotovo nedjeljnoj utakmici protiv Gorice koja je sad za nas i Arsenal i Manchester United i Villarreal”, rekao je Damir Krznar, trener Dinama.

Villarreal je ozbiljna momčad koja ima svoje konture. Lako ih je prepoznati i tom smislu neće biti problema u pripremi. Onaj teži dio je kako pronaći mogućnosti za neki naš trik, kako pronaći prostor u kojem bismo pokazali sve naše sposobnosti. Moram priznati da ovaj stožer ima pogodnost da ne mora puno utjecati na svlačionicu. Momčad je iznjedrila četvoricu, petoricu igrača koji su praktički treneri unutar momčadi i to je sjajno. Oni su ti koji potenciraju ozbiljnost kad je potrebna, oni su ti koji potenciraju humor kad je potreban i zaista ih je lijepo gledati i u tim ulogama”, dodao je Krznar.

Junak pobjede protiv Tottenhama, trostruki strijelac Mislav Oršić, slično razmišlja

“Villarreal je momčad s kojom možemo igrati ravnopravno, sigurno će biti teška utakmica. Sve momčadi u ždrijebu podjednako su teške, možda Manchester United malo odskače od drugih. Nadam se da ćemo opet dobro igrati, dobro se predstaviti i proći dalje. Španjolci su poznati da možda više igraju na posjed, vole kombinatorni nogomet više nego snagu ili duge lopte. Sigurno ćemo se dobro pripremiti, stisnuti sredinu terena, probati i iz kontranapada. Vidjet ćemo”, rekao je Mislav Oršić.

“Pobjeda nad Tottenhamom nam je donijela puno samopouzdanja. Pogotovo nakon prethodne dvije godine kad smo doista igrali dobro, ali nam je ipak malo nedostajalo da bismo načinili taj iskorak. Trebamo ostati ponizni, skromni, u svemu ići korak po korak. Jedna utakmica može sve okrenuti. Možda loše odigraš, padne forma i može sve otići na dolje. Idemo utakmicu po utakmicu. Znate što, nama na terenu nije baš bio takav osjećaj, nije bilo stani-pani. Svi smo se odlično osjećali, disali smo kao jedan i sve je ispalo odlično”, dodao je Mislav.

Oršić je ovim hat-trickom postao Dinamov rekorder. Naime, sa 17 pogodaka preskočio je dosadašnje rekordere Slavena Zambatu i Igora Cvitanovića. Tako je postao najbolji Dinamov strijelac u europskim utakmicama! Više o Mislavu Oršiću doznajte na Wikipediji.

Video: UEFA EUROPA LEAGUE – Mislav Oršić i trener Damir Krznar o utakmici Dinamo – Villarreal

Tagged