gnk dinamo zagreb - hnk rijeka | hrvatska nogometna liga

Dinamo – Rijeka 1:0 – Plavi prekinuli niz poraza i pobjedom se oprostili od kapetana Ademija

Dinamo i Rijeka odigrali su susret 26. kola na zagrebačkom stadionu Maksimir. A u susretu koji se odigrao u nedjelju, 19. ožujka, Plavi su prekinuli crni niz od tri utakmice bez pobjede. Susret je završio 1:0 pa Plave – Dinamo je neprestano napadao, nadirao ka riječkim vratima i dominirao. A bedem je konačno probijen u 67. minuti, a stijelac je bio Ristovski, kojemu je ovo, dodajmo, već četvrti gol od početka proljetnog dijela sezone. I spomenimo, trener Ante Čačić već je u ranoj fazi utakmice bio primoran na promjenu fizionomije igre. Naime, nakon samo 16 minuta ozlijedio se Bruno Petković u akciji u kojoj sudac nije dosudio ni prekršaj u Dinamovu korist. Tako je “plavu devetku” ubrzo potom zamijenio Josip Drmić.


Ali, možda je rezutat ove utakmice bio manje važan od onoga što je uslijedilo, a to je oproštaj Dinamovog kapetana Arijana Ademija. Naime, utakmica Dinamo – Rijeka je bio njegov zadnji nastup za Plave. Tako se oprostio od Maksimira nakon gotovo 13 godina i odigrane 373 službene utakmice. Na maloj svečanosti uoči samog dvoboja Dinamov je predsjednik Mirko Barišić uručio maksimirskom kapetanu prigodni dres s brojem 373, a Vlatka Peras, predsjednica Uprave, predala poseban stilizirani kristal s utisnutim klupskim grbom i kapetanovim portretom uz ugraviranu emotivnu poruku zahvale. I podsjetimo, Arijan će karijeru nastaviti u Kini, a sve o tom transferu doznajte ovdje.

“Sretan sam i zadovoljan. Trebala nam je ova pobjeda i mislim da smo dobro odigrali utakmicu. Drago mi je da smo ponovno odmaknuli na devet bodova prednosti. I mislim da ćemo to zadržati. No, ovaj dan mi je poseban. Nakon svega lijepog što sam doživio ovdje mogu i prestati igrati nogomet”, rekao je Dinamov kapetan Arijan Ademi nakon utakmic Dinamo – Rijeka.

Ademiju je žao što u Europskoj ligi nisu “otišli do kraja”

“Nisam osvojio europski trofej. Još sam kao klinac želio trostruku krunu s Dinamom. Pogotovo smo u zadnje dvije-tri godine težili tome. I vjerovali smo da možemo. U redu, osvojiti Ligu prvaka bilo bi malo nerealno, ali Europsku ligu… Stvarno smo vjerovali da možemo otići do kraja. Da nam nije 2021. godine naišao Villarreal koji je tada i osvojio Europsku ligu, mislim da bismo otišli do kraja. Bili smo spremni na to. Nikad spremniji”, dodao je Ademi. A više o Arijanu Ademiju doznajte na Wikipediji.

“Posebno mi je draga ova pobjeda. Kad osjetiš gorčinu poraza, onda je svaka sljedeća pobjeda slatka. A, ova je posebno slatka iz više razloga. Ponovno imamo bodovnu distancu na vrhu, a naš kapetan ujedno se oprostio uz pobjedu što je silno želio. Žao nam je što nas napušta Arijan i znam koliko će nam nedostajati. Pogotovo meni kao treneru. On je naš kapetan, desna ruka i stožerni igrač, ali rekao sam da će doći i taj dan kada ćemo morati početi živjeti i bez njega”, rekao je trener Dinama Ante Čačić.

“Njemu osobno želim sreću i zadovoljstvo i u privatnom životu i u nastavku sportske karijere i nadam se da ćemo za koju godinu vidjeti Ademija u nekoj ulozi u Dinamu. Hvala mu na svemu što je dao našem klubu. Posebno pamtim vrijeme dok sam mu bio trener 2012. godine u Dinamu, kada sam ga vratio s posudbe u Lokomotivi i kada smo osvojili sve”, dodao je Čačić.

VIDEO: Press konferencija trenera Čačića i kapetana Ademija nakon utakmice Dinamo – Rijeka

Tagged