gnk dinamo zagreb - hnk rijeka | hrvatska nogometna liga

Dinamo – Rijeka 0:0 | Tko će osvojiti Kup u sezoni 2023/2024 znat će se poslije uzvratne utakmice koja se igra na Rujevici u srijedu, 22. svibnja 2024. godine

Dinamo i Rijeka odigrali su prvu utakmicu finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa na stadionu Maksimir u srijedu, 15. svibnja 2024. godine. Dodajmo da su Plavi, koji su prije nekoliko dana osigurali naslov prvaka Hrvatske, ugostili drugoplasiranu momčad lige, a ovoga puta u zagrebačko-riječkom dvoboju nije bilo golova. Tako da će se osvajač Kupa doznati na Rujevici za tjedan dana, točnije, u srijedu, 22. svibnja 2024. godine. A što se tiče ovog susreta, oba sastava su po jednom pogodila okvir vrata. Za Dinamo je vratnicu pogodio Arber Hoxha, a za rijeku Toni Fruk. I to su bila sva uzbuđenja u ovom susretu u kojem su oba tima htjela sačuvati svoju mrežu. Ako vas zanima kako je izgledala sama utakmica, snimku možete pogledati na kraju ovog teksta.

“Očekivali smo ovakvu utakmicu, odigranu oprezno s obje strane. No, nama je bilo važno ne primiti pogodak zbog pravila o prednosti gola u gostima. A žao mi je što nismo iskoristili bolji ulazak u dvoboj. Na otvaranju smo imali dva opasna udarca i nekoliko tranzicija koje nismo dobro izigrali… Imala je i Rijeka dobar udarac Tonija Fruka kad je pogodio vratnicu. Mislim da je ovo najrealniji rezultat s obzirom na prikazano”, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama. Sve novosti iz Plavog kluba možete doznati na mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

“Mislim da su izgledi nakon ove utakmice 50-50. Riječi su suvišne kada vidite ove predivne ljude kako navijaju. Drago mi je što ćemo doći na Rujevicu s realnom šansom da se izborimo za Kup. Željeli smo postići pogodak, imali odličnu priliku, pogodili vratnicu, ali pogodio ju je i Dinamo… Tvrda utakmica na kraju sezone, zato skidam kapu svojim igračima jer nije jednostavno nakon tri poraza u nizu doći na Maksimir i izboriti pozitivan rezultat. Svi zajedno moramo skupiti glave i u ovih deset dana poginuti za klub i pokušati uzeti to Rabuzinovo sunce“, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke.

VIDEO: Dinamo – Rijeka 0:0 | Snimka prve utakmice finala Kupa u sezoni 2023./2024.

Tagged