dinamo classics - retro dres iz 1982. godine - 2022.

Dinamo predstavlja retro dres iz 1982. godine i novu kapetansku traku

Dinamo nastavlja kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti. Kako je najavljeno, klub će u narednom periodu predstaviti pet retro kolekcija. A one su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija, poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Klub je već izdao dva retro dresa – prvi je iz 1911., a drugi iz 1990. godine.


Kampanju naziva DINAMO CLASSICS plavi nastavljaju tijekom ove zanimljive nogometne sezone uz popularni retro dres iz 1982. godine. Dres izlazi prilikom obilježavanja 40 godina od slavne generacije 1982. i osvojenog naslova prvaka nakon 24 godine. Također, Dinamo predstavlja i dio kampanje posvećen legendi kluba Zlatku Cici Kranjčaru, koji nas je napustio 1. ožujka prošle godine. Navijači Dinama od utorka, 1. ožujka 2022. godine u ponudi mogu pronaći i novi dio retro kolekcije dresova. Prekrasan dres iz 1982. godine s brojem 9 na leđima. Cijena dresa je 449 kuna, a prodavat će se u oba shopa te u web shopu u limitiranoj količini.

O novom-starom dresu iz 1982. godine

Bio je to poseban začin Dinamovu bajkovitom proljeću. Bili su to efektni, jednostavni i dojmljivi dresovi prepoznatljive nijanse plave boje. Majice bez ikakvih šara, vizualnih dodataka – samo čista plava boja s klupskim grbom i brojem na leđima.

Tako je Dinamo izgledao tijekom 1982. godine, kada je nadahnutom igrom došao do naslova prvaka tadašnje Jugoslavije. Ovaj je dizajn zaživio na proljeće 1981. i s neznatnim promjenama, uz dodatak poneke reklame na prsima, egzistirao sve do ljeta 1987. godine.

A devetka na leđima je hommage jednom od glavnih junaka teslavne generacije. Naime, nosio ju je naš dragi i nikad zaboravljeni Zlatko Cico Kranjčar, kojeg ćemo uvijek pamtiti kako baš u ovom ruhu u svojem karakterističnom skoku, popularnoj lastavici, u brišućem letu para suparničke mreže.

Dinamo dobio novu kapetansku traku!

Navijači Dinama, točnije vlasnici $DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com, mogli su od ponedjeljka, 21. veljače u 10 pa sve do ponedjeljka, 28. veljače u 17 sati sudjelovati u ekskluzivnom izboru dizajna nove kapetanske trake!

Najviše glasova, točnije njih 49.13%, dobio je treći izbor, odnosno kapetanska traka s prikazom lava koji predstavlja simbol Dinama. U ovoj anketi prikupljeno je ukupno 34.797 glasova, a od toga je 17.101 glasova pripalo pobjedničkom izboru. Prvi vizual dobio je u anketi 7.28 % glasova, dok je drugi osvojio 43.58% glasova navijača.

Tagged