gnk dinamo zagreb - logo 2020.

Dinamo pobijedio Krasnodar s 1:0 i ušao u osminu finala Europske lige

Dinamo je u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige pobijedio ruski Krasnodar na Maksimiru rezultatom 1:0 golom Oršića. Pobjedom je Dinamo ušao u povijesnu osminu finala UEFA Europa lige, ali i potvrdio gostujuću pobjedu od 3:2 ostvarenu 18. veljače u Rusiji.

Plavi su u 31. minuti složili brzu akciju koju je oduzetom loptom začeo Kristijan Jakić koji je kombinirao s Brunom Petkovićem, a onda je sam Jakić dodao Mislavu Oršiću na 11 metara koji je pogodio gol za 1:0 Dinama.


Krasnodar je imao izglednu priliku u 45. minuti. Alexandr Ionov uspio se zagraditi i namjestiti udarac Cabelli. No, Francuz loše puca i šalje loptu preko gola.

U drugom poluvremenu Dinamo je rutinski očuvao svoj gol. Rusi su izgledali bezidejno na sredini terena, a Dinamova obrana je uglavnom s lakoćom rješavala duele. Joško Gvardiol zaprijetio je u 68. minuti, tukao je u donji desni kut Agkaceva koji je to odbio u korner.

U utakmici Dinamo – Krasnodar plavi su se posljednjih 15-ak minuta orijentirali na obranu

Rusima je Dinamo prepustio malo više inicijative, ali Krasnodar više nije imao snage bilo što napraviti. Nakon 180 minuta borbe hrvatski prvak zasluženo je izborio osminu finala Europske lige.

Ždrijeb parova osmine finala održat će se u petak, 26. veljače 2021. godine nešto poslije 13 sati, kada ćemo saznati Dinamovog protivnika u sljedećoj fazi natjecanja. Više doznajte na Dinamovoj mrežnoj stranici.

Tagged