gnk dinamo zagreb - nk lokomotiva zagreb | supersport hnl 2022.-2023.

Dinamo – Lokomotiva 0:3 | Lokosi su na Maksimiru deklasirali Plave u zaostaloj utakmici 4. kola!

Dinamo i Lokomotiva su odigrali zaostali susret 4. kola Supersport HNL-a u utorak, 23. siječnja 2024. godine. A na stadionu Maksimir se dogodilo veliko iznenađenje – Lokosi su pobijedili Dinamo s 3:0, a “hat-trick” je postigao Duje Čop! Naime, bivši Dinamov napadač je s dva brzopotezna pogotka u prvih sedam minuta usmjerio utakmicu na mlin Lokomotive, a u završnici još jednom zatresao mrežu potpisavši “hat-trick”!

“Ispričao bih se svim našim navijačima, svima kojima Dinamo nešto znači i koji ga vole. Ovo nije ni blizu pravoj momčadi, podbacili smo u svim momentima nogometne igre. Da mi je nakon priprema netko rekao da će biti ovako, ne bih vjerovao. Ništa nije ukazivalo na to. Bio je to podbačaj, loša večer, najgora večer… Naravno da sam šokiran, za ovo nema opravdanja, a to što smo izgubili manje mi je važno od načina na koji smo izgubili. To nije razina Dinama. Želim čestitati Lokomotivi na dobroj i efikasnoj utakmici. Ona je realizirala ono što mi nismo, a nešto je i stvorila”, rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović.

“Čak smo na samom početku imali dvije akcije, dvije prilike, a onda odmah u razmaku od dvije minute primili dva gola. Neke su reakcije bile neshvatljive, možda i kao posljedica šoka nakon primljenih golova. Apsolutno preuzimam odgovornost na sebe, ja sam tu prvi istureni, nemam problema s tim. Moramo dobro analizirati ovu utakmicu, popričati. Puno je utakmica, imamo kvalitetu i moramo je pokazati. Naše psihološko stanje mora biti puno bolje. Kažem, ništa nije ukazivalo na ovo. Da nam se to dogodilo u jesenskoj polusezoni u onakvom ritmu, rekao bih – u redu. Ali, ovo je velika nepoznanica u ovom trenutku za mene”, dodao je Jakirović.

VIDEO: Dinamo – Lokomotiva 0:3 | Izjava trenera Jakirovića nakon utakmice 4. kola HNL-a

Tagged