dinamo zagreb - hrvatski dragovoljac / ht prva liga 2021.-2022.

Dinamo i Hrvatski Dragovoljac igraju na Maksimiru susret 29. kola HNL-a – gdje gledati prijenos?

Dinamo dočekuje Hrvatski Dragovoljac na stadionu Maksimir u nedjelju, 3. travnja 2022. godine u 17 sati. Utakmica se igra u sklopu 29. kola HT Prve lige, a Dinamo planira upisati i četvrtu pobjedu nad Dragovoljcem u ovom prvenstvu. Podsjetimo, plavi su u tri međusobne utakmice protiv Dragovoljca upisali sve tri pobjede uz dojmljivu gol-razliku 14:0. Jesenski ogled 11. kola početkom listopada završen je čak s 8:0, a to je ujedno druga najveća pobjeda plavih u povijesti Prve HNL. Uvjerljiviji su bili samo u prosincu 1993. kad su u Zagrebu svladali Pazinku s 10:1.


Dvoboj Dinamo – Hrvatski Dragovoljac dolazi nakon dvotjedne reprezentativne stanke. No, ni Dinamo nije mirovao – treniralo se i uigravalo cijelo to vrijeme. A podsjetite li Dinamova trenera Željka Kopića na dojmljiv učinak plavih u međusobnim dvobojima protiv Hrvatskog dragovoljca ove sezone, samo će odmahnuti rukom i uzvratiti: “Nije važno što je bilo. Svaka je utakmica zasebna i svaka nosi novu priču. A mi u svakoj moramo biti na visokoj razini!”

Pratili smo nastupe naših reprezentativaca, gledali utakmice…

“Ovi igrači koji su ostali s nama dobro su i kvalitetno trenirali. Odradili smo velik broj treninga tako da nam je za igrače koji su bili ovdje stanka dobro došla pa smo mogli odraditi kvalitetan mikro ciklus. Bitno nam je da su se igrači iz reprezentacija vratili bez ozbiljnijih problema. Normalno je da su fizički i psihološki malo potrošeni”, dodao je trener Kopić, koji je zadovoljan načinom kojim su se njegovi igrači regenerirali u ova dva tjedna.

Luka Menalo se vratio s određenim problemima. Uusmjerili smo ga na daljnje preglede, ali ipak neće konkurirati za ovu utakmicu. Vjerujemo da će za par dana biti sve u redu. Arijan Ademi je u procesu povratka nakon ozljede i u tom smo kontekstu planirali da u onoj prošloj utakmici protiv Slavena Belupa odigra 30 minuta kao što je na kraju i bilo. U dogovoru s izbornikom Sjeverne Makedonije odigrao je u prvoj utakmici 60 minuta, a u drugoj 90. Progresivno smo dizali opterećenje tako da je i on profitirao s ovom pauzom. I što se tiče zdravstvenog stanja, a i minutaže na terenu”, smatra Kopić.

“Imamo te tri pobjede, ali svakoj utakmici pristupamo individualno, ne gledamo što je bilo prije. Uostalom, Hrvatski dragovoljac poprilično je promijenio momčad. U zadnje vrijeme igraju kvalitetnije, imaju i dva dobra rezultata u nizu tako da moramo biti pravi u svakom segmentu. I oni će, kao i svaka momčad koja dolazi u Maksimir, biti iznimno motivirani. U dosadašnjim su utakmicama većinom igrali na čvrsti blok i kontranapade. Vjerujem da će na taj način pristupiti i ovaj put”, zaključio je trener Kopić.

Ulaznice za utakmicu Dinamo – Hrvatski Dragovoljac

GNK Dinamo donio je odluku da će na utakmici 29. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo – Hrvatski dragovoljac, u nedjelju 3. travnja s početkom u 17 sati na stadionu Maksimir, omogućiti dolazak navijačima na stadion u punom kapacitetu uz poštivanje svih navedenih mjera i uvjeta. To znači i obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

EU digitalnu COVID potvrdu svaki navijač obavezan je imati (u tiskanom ili digitalnom obliku) prilikom ulaska na stadion Maksimir te za vrijeme utakmice zbog mogućeg nadzora nadležnih institucija. Procedura se odnosi na svaku pojedinačnu utakmicu GNK Dinamo.

Cijene ulaznica za utakmicu Dinamo – Hrvatski dragovoljac:

  • tribina sjever dolje: 20 kuna
  • tribina zapad dolje: 40 kuna

Umjesto u standardnoj crnoj kombinaciji, Hrvatski Dragovoljac će odigrati u žuto-plavim dresovima

Točnijem, igrat će u bojama ukrajinske zastave. A uz to, dres će krasiti i detalji tradicionalne ukrajinske narodne nošnje. Takve dresove je izradio je tehnički sponzor HD-a, talijanska tvrtka Macron. Tako će Hrvatski dragovoljac postat će prvi klub u Europi koji će na takav način pružiti potporu Ukrajini koja trpi rusku invaziju.

“Znajući što su sve hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom 90-ih godina, u vrijeme Domovinskog rata, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi nekada. Dogovorili smo s Macronom da za iduće dvije prvenstvene utakmice prilagodimo naše dresove ukrajinskim bojama, ali i da u suradnji sa zagrebačkim Crvenim križem prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu”, rekao je Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog dragovoljca.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – Hrvatski Dragovoljac?

29. kolo HNL-a igra se u nedjelju, 3. travnja 2022. godine u 17 sati između nogometnih klubova Dinamo i Hrvatski Dragovoljac na stadionu Maksimir u Zagrebu. Prijenos nogometne utakmice bit će na televiziji ArenaSport 3. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, osiguran je prijenos uživo na Drugom programu Hrvatskog radija. Utakmicu sudi Ante Čulina.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo Zagreb doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više informacija o klubu NK Hrvatski Dragovoljac možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-hrvatskidragovoljac.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Trener Željko Kopić najavljuje utakmicu Dinamo – Hrvatski Dragovoljac

Tagged