gnk dinamo zagreb - hnk gorica :: supersport hnl 2022./2023.

Dinamo i Gorica remizirali na Maksimiru na otvaranju proljetnog dijela sezone HNL-a 2022/2023

Dinamo i Gorica su utakmicom 18. kola HNL-a otvorili proljetni dio prvenstva. No, nažalost za Dinamo, a nasreću za Goricu, susret je završio neriješeno – bilo je 0:0. Moramo dodati da se utakmica igrala uz hladno vrijeme i snježne padaline, tako da su uvjeti na terenu bilo prilično teški. Dinamo je novim bodom još malo učvrstio svoje vodeće mjesto na tablici SuperSport HNL-a. Plavi imaju 42 boda, sedam više od drugog Hajduka, ali imaju i utakmicu manje. Gorica sada ima 9 bodova i na zadnjem je, 10. mjestu. Goričani imaju 4 boda manje od 9. Šibenika, koji u ovom 18. kolu na Poljudu igraju protiv Hajduka.


“Početak polusezone nikad nije lagan, a ova je utakmica to i pokazala. Nismo pobijedili iako smo dominirali svih 90 minuta. Nismo uspjeli stvoriti previše prilika, a razlog je što se suparnik organizirano i kvalitetno branio u niskom bloku. Nismo bili dovoljno raznovrsni u samoj završnici akcija, pogotovo u prvom poluvremenu. Trebao nam je malo brži protok lopte, nedostajali su udarci s distance… Ako tako postavljenog suparnika ne otvoriš na vrijeme, onda je teško. Tada čak možeš doći i u težu situaciju, ali mi, srećom, nismo”, rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Nemam što zamjeriti momčadi, ipak je početak sezone…

“Htjeli smo, išli smo, tražili smo put… Možda je samo taj zadnji pas trebao biti kvalitetniji i selektivniji. Trebala nam je brža lopta, no forma će se hvatati u sljedećim utakmicama. Ovaj bod je vrijedan, ali nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati. Rezultat je realan, gosti su se kvalitetno branili”, dodao je trener Čačić.

“Ne može se tako brzo nadomjestiti odsustvo Mislava Oršića i Brune Petkovića. Uostalom, oni su postigli i najviše golova. Ne bih nakon jedne utakmice donosio sudove. Petković je tu, nadam se da će se i brzo vratiti. Igrači koji su igrali na Oršićevoj poziciji, to su znali igrati i dosad. To je nogomet i teško je očekivati da baš u svakoj utakmici pobijedite. Danas nismo uspjeli, ali načelno nemam što zamjeriti svojoj momčadi”, rekao je Ante Čačić, trener i sportski direktor hrvatskog prvaka. Više o Čačiću doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Trener Ante Čačić komentira susret 18. kola HNL-a Dinamo – Gorica

Tagged