gnk dinamo zagreb - logo 2020.

Dinamo i Feyenoord podjelili bodove – Livaković obranio jedanaesterac

Nogometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 1. kola Europske lige u skupini K na stadionu Maksimir odigrali 0:0 protiv nizozemskog Feyenoorda. Dodajmo da su u drugom susretu ove skupine Wolfsberger AC i CSKA iz Moskve također odigrali neriješeno rezultatom 1:1.

Dinamo je odigrao solidnu utakmicu na otvaranju Europske lige, u kojoj je, može se slobodno reći, Feyenoord bio bolji u prvom, a Dinamo u drugom poluvremenu, stoga je podjela bodova dosta realan ishod. Možda Plavi mogu žaliti za propuštenom prilikom, jer su od 73. minute igrali sa igračem više.


Feyenoord je u prvom poluvremenu utakmice bio daleko opasnija momčad, a priliku za vodstvo je imao već u 8. minuti kada im je sviran jedanaesterac, zbog neopreznog prekršaja Kristijana Jakića nad Markom Diemersom. Ali na sreću za Dinamo, udarac kapetana Feyenoorda Stevena Berghuisa s bijele točke zaustavio je Dominik Livaković!

U drugom dijelu utakmice Dinamo je povratio snagu i uspio uspostaviti terensku ravnotežu, a nakon što je u 73. minuti zbog isključenja Marcosa Senesija stekao brojčanu premoć, postao je i bolja momčad. Najveću priliku za pobjedu imao je Luka Ivanušec u 87. minuti kada je je sjajno petom proigrao Arijan Ademi, no vratar Feyenoorda Justin Bijlow uspio je spriječiti ulazak lopte u gol.

U drugom kolu Europske lige Dinamo će u četvrtak, 29. listopada 2020. godine, gostovati kod CSKA u Moskvi, dok će Feyenoord ugostiti austrijski Wolfsberger AC.

UEFA Europska liga 2020./2021. – grupa K

Razmišljanja nakon utakmice Dinamo – Feyenoord: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Dominik Livaković i trener Zoran Mamić

Tagged