dinamo classics retro dres - 1990.-2021.

Dinamo Classics – Plavi predstavljaju retro dres kakav se koristio 1990. godine

Dinamo Zagreb predstavlja svoj novi retro dres! Tako se nastavlja kampanja u kojoj naš najbolji nogometni klub kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti. Kako je najavljeno prije pola godine kada je Dinamo prestavio dres za svoj 110. rođendan, klub će u narednom periodu predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija. U obzir je uzeto povijesno značenje, sportski rezultati, bitni događaji i atraktivnost dizajna.

Kampanju naziva Dinamo Classics nastavljamo tijekom ove zanimljive nogometne sezone uz popularni retro dres iz 1990. godine. Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić na jedan su dan otputovali u zanimljivo razdoblje i 1990. godinu.


Taj dres je bio prava estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači skupnim fotografiranjem zakoračili u 1990. godinu. To doba se na kraju pokazalo doba velikih društveno-političkih, ali i sportskih promjena. Dres je ostao zapažen po scenama s nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i herojskom činu kapetana Zvonimira Bobana.

Dinamo je taj dres dizajnirao pod utjecajem dresa Građanskog

Nešto ranije tog proljeća Dinamo je u toj istoj kombinaciji, također na stadionu Maksimir, svladao još jednoga starog rivala. U derbiju tadašnjeg prvenstva Plavi su pobijedili momčad Partizana s 2:1. Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom HŠK Građanski.

Cijena dresa Dinamo retro 1990 bit će 449 kuna. Novi dresovi će biti dostupni u prodaji od srijede, 17. studenoga 2021. godine. Dres ćete moći naći u oba Dinamo fan shopa – na stadionu Maksimir te u Jurišićevoj ulici 2a. Dres će biti dostupan i u web shopu Dinama na adresi shop.gnkdinamo.hr od srijede, 17. studenoga, od 10 sati.

Video: Dinamo Classics – Igor Cvitanović i Alen Peternac o Dinamovom retro dresu iz 1990. godine

Tagged