gnk dinamo zagreb - logo 2020.

Dinamo, aktualni prvak Hrvatske nogometne lige, okupio je momčad prije nove sezone

Aktualni prvak Hrvatske nogometne lige zagrebački Dinamo po prvi puta je prije nove sezone okupio momčad. Trener Ante Čačić imao je prvu prozivku u ponedjeljak, 15. lipnja 2022. godine, a već se na treningu vidjelo da su igrači došli puni energije, elana, snage i želje za novim izazovima. Na raspolaganju treneru Čačiću i njegovim suradnicima na ovom su prvom okupljanju bila 20-orica igrača.

To su vratari Danijel Zagorac, Ivan Nevistić i Ivan Mandić. Braniči su Rasmus Lauritsen, Kevin Theophile Catherine, Bartol Franjić, Emir Dilaver, Dino Perić, Stefan Ristovski, Daniel Štefulj i Petar Bočkaj. Vezisti su kapetan Arijan Ademi, Josip Mišić, Robert Ljubičić i Marko Tolić, a krilni napadač Dario Špikić. Napadači su Bruno Petković, Josip Drmić, Komnen Andrić i Deni Jurić.


Ovom su prilikom, što zbog obaveza u reprezentaciji, a što zbog odmora nakon reprezentativnih akcija, izostali Dominik Livaković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec, Josip Šutalo, Amer Gojak, Luka Menalo, Sadegh Moharrami, Mahir Emreli, Martin Baturina, Antonio Marin i Nikola Čavlina, kao i ozlijeđeni Marko Bulat.

Dinamo uvijek ima istu ambiciju – Plavi se žele plasirati u Ligu prvaka

“Primarno je, naravno, zadržati primat u hrvatskom nogometu, dakle da potvrdimo naslov prvaka i vratimo pokal pobjednika Kupa. Na meni je kao treneru obaveza da Dinamo igra rezultatski uspješno, a da istovremeno učinimo sve da razvijamo igrače. Želimo da se mladi do kraja potvrde. Počinjemo pripreme bez desetak igrača koji su zasad vezani uz svoje reprezentacije i priključit će nam se za nešto više od tjedan dana na pripremama u Sloveniji. Nakon ove stanke vidio sam na okupljanju da su dečki zdravi, u puni pogon vraćaju se i Perić i Štefulj. S Bulatom ćemo još malo pričekati. Raspoloženje je dobro, nadam se da će i ono što je ispred nas biti uspješno”, rekao je trener Ante Čačić.

Dinamo u rotaciji ima dovoljno kvalitete. Moje geslo je 21 igrač plus trojica vratara i tog ću se držati. U redu, eventualno možemo povući još kojeg igrača, ali mislim da je loše. Ako ih je previše, tada bi bilo onih koji ne bi imali pravog natjecateljskog podražaja. Neće biti lako, ali odlučit ćemo uskoro. Imat ćemo jako puno utakmica sljedeće sezone i neću izmišljati mjesto za igrače zato što se zovu kako se zovu da bi morali biti u momčadi. Igrat će svatko na svojoj poziciji i to na onoj na kojoj smatram da je najbolji. Od Petkovića ću tražiti da bude istinska prava devetka“, rekao trener Čačić. Cijeli razgovor pogledajte u nastavku, a sve novosti iz Dinama doznajte na klupskim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

Video: Dinamo

Tagged