dinamo zagreb - omonia nicosia / uefa champions league 2021./2022.

Dinamo ako prođe Valur, u 2. pretkolu Lige prvaka čeka ga Omonia sa Cipra

Dinamo je saznao i potencijalnog protivnika u 2. pretkolu kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka, a to je ciparski prvak Omonia. Sa Cipranima bi se Dinamo mogao susresti ukoliko u 1. pretkolu prođu islandskog prvaka Valur, u što nimalo ne sumnjamo.

Podsjetimo, susreti protiv Valura na rasporedu su 7. srpnja 2021. godine u Zagrebu te tjedan kasnije, 13. srpnja u Reykjaviku. Plavi će u slučaju prolaza u drugom pretkolu natjecanja također prvo biti domaćini.

Prvi je dvoboj na rasporedu 20. ili 21. srpnja u Zagrebu, a uzvrat tjedan kasnije, 27. ili 28. srpnja u Nikoziji. Zanimljivo, u sastavu Omonije nalazi se i bivši maksimirski branič, Čeh Jan Lecjaks. On je tijekom ljeta 2019. godine prešao upravo iz zagrebačkog Dinama u redove svoje sadašnjeg kluba.

O klubu AC Omonia s kojim Dinamo igra u 2. pretkolu Lige prvaka 2021/22

Athletic Club Omonoia Nicosia ciparski je nogometni klub velike tradicije. Osnovan je 4. lipnja 1948. godine, a do sada je osvojio 21 ciparsko prvenstvo. Uz to, u svojim vitrinama ima i 14 Kupova te 16 Superkupova. Omonia je najteži protivnik u kojeg je Dinamo mogao dobiti u ždrijebu 2. pretkola Lige prvaka. Podsjetimo, prošlog ljeta su iz Europe izbacili poljsku Legiu i Crvenu Zvezdu.

Zanimljivo, tada se u početnim fazama natjecanja zbog koronavirusa igrala samo jedna utakmica. Nakon Zvezde su došli na grčki Olympiacos od kojeg su izgubili u dvije utakmice. U grupi Europske lige završili su četvrti sa 4 boda. Imali su pobjedu i remi protiv PAOK-a, a protiv Granade i PSV-a po dva poraza. Omonia u Ligi prvaka starta tek od 2. pretkola, jer je Cipar bolje plasiran od Hrvatske po koeficijentu klubova u Europi zadnjih pet godina. Hrvatska je na 17. mjestu, a Cipar na 14. Više o Omoniji doznajte na mrežnim stranicama na adresi omonoiafc.com.cy.

Tagged