damir markota - mornar bar - 2020

Damir Markota stavio potpis na novi ugovor za svoj peti povratak u Cibonu

Nakon što je odlazio iz Cibone u ljeto 2019. godine, Markoti smo poželjeli da ga barem još jednom gledamo u zagrebačkom dresu. I ostvarilo se! Damir Markota je upravo stavio potpis na jednogodišnji ugovor za svoj peti povratak u klub.

“Šveđo” je nakon osvajanja Prvenstva Hrvatske sa Cibonom otišao u Mornar iz Bara. Ove sezone je potpisao za KK Zabok gdje je odigrao samo tri utakmice pa se ipak odlučio vratiti pod Toranj. Kako je ovog ljeta trenirao u Ciboni, nema nekih nepoznanica vezano sa poznavanje tima.

Pošto je u četvrtak, 22. listopada 2020. godine, ekipa Zaboka završila u samoizolaciji, tako će i Damir Markota svoj prvi trening u Draženovom domu moći odraditi tek idući tjedan pa se na njega ne računa u utakmici protiv Krke koja je na rasporedu u ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine.

Prvu će utakmicu u dresu Vukova odigrati u nedjelju, 1. studenoga kada će Cibona ugostiti Koper Primorsku. Dodajmo da će HT Premijer ligu moći igrati tek od 12. kola kada je prijelazni rok, budući da je već bio registriran za KK Zabok.

“Možda smo mogli realizirati potpis i ranije, ali bitno da sam sad tu. Nije se previše toga promijenilo u ovoj ekipi. Kostur je isti, a znam filozofiju trener Ivana Velića tako da se nadam da ću i ja biti što bolji i pomoći momcima. Drago mi je biti igrač Cibone, ovo je moj klub! Veselim se igrati s ovako mladom i energičnom ekipom. Dosad prikazano u ABA ligi nije realna slika Cibone jer smo imali dosta težak raspored, dečki su bili i u izolaciji jedno vrijeme. Vjerujem da ćemo u narednom periodu početi bilježiti pobjede i u regionalnoj ligi i da će se pokazati prava slika ove momčadi kakvu će i publika rado dolaziti gledati!”, rekao je Damir Markota.

Ključne riječi (tagovi): - -