cro race 2023 | tour of croatia

CRO Race 2023 počinje u etapom Primošten-Sinj u utorak, 26. rujna 2023. godine – gdje gledati prijenos?

8. izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku – CRO Race 2023 – počinje u utorak, 26. rujna 2023. godine! Prva etapa se vozi od Primoštena do Sinja, a njezin prijenos je osiguran na Drugom programu HTV-a te na Drugom programu Hrvatskog radija i to od 14.50 sati. Dodajmo da je start prve etape utrke CRO Race 2023 u Primoštenu predviđen u 12 sati. A kada biciklistička karavana krene, od Primoštena će biciklisti preko Šibenika i Splita doći do cilja u Sinju. Dužina trase Primošten – Sinj iznosi 182 kilometra.


“Već prva etapa koja ide od Primoštena do Sinja može biti iznimno teška jer će vrlo vjerojatno doći do selekcije prilikom uspona na Klis. Druga će etapa, koja starta u Biogradu, bit će vrlo brza i kratka s prvim otočnim ciljem u Novalji. Slijedi još jedna kratka i mješovita etapa od Otočca do Opatije. Četvrta etapa od Krka do Labina je ono što mi volimo zvati kraljevskom zbog uspona na Učku. S polaskom iz Crikvenice, peta će etapa osim kroz Primorsko-goransku prolaziti kroz Karlovačku županiju s ciljem u Ozlju. Završna šesta etapa, vozit će se od Samobora do Zagreba. On je potpuno ravničarska s novim ciljem kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke, rekao je Luka Mišović, tehnički direktor utrke CRO Race 2023.

“Mogu biti zadovoljan sezonom. Dokazao sam i sebi i ekipi da sam spreman za ovu razinu utrkivanja. Što se same utrke tiče, mi u ekipi imamo Mohoriča, vozača koji je pokazao kako je jedan od najboljih vozača na svijetu. Nadamo se kako ćemo imati lakši posao nego lani u borbi za ukupnu, pobjedu. Ali, niti jedna etapa nije takva da bismo se mi kao ekipa mogli potpuno opustiti”, rekao je Fran Miholjević. Podsjetimo, ovaj 21-godišnji vozač je i ove godine jedini Hrvat u nekoj od WorldTour momčadi. Sve o ovoj utrci doznaje na mrežnim stranicama na adresi crorace.com.

VIDEO: CRO Race 2023 Official Trailer

Tagged