cro race 2022

CRO Race 2022 – biciklistička utrka koja kroz šest etapa prolazi cijelom Hrvatskom

CRO Race 2022, sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke koja se vozi po cijeloj Hrvatskoj, održat će se od 27. rujna do 2. listopada 2022. godine. Utrka će i ovoga puta u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova. Čak šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena, od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.


Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije. A oni će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i jadranske obale.

U utrci kroz Hrvatsku natječu se velika imena profesionalnog biciklizma

CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Tako će biti i na ovoj, sedmoj po redu, utrci kroz Hrvatsku. Natjecat će se neki od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih.

Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti. Dolazak na CRO Race 2022 najavio je i Danac Jonas Vingegaard, ovogodišnji pobjednik Tour de Francea i član Jumbo-Visme.

CRO Race 2022 kroz šest etapa prolazi kroz cijelu Hrvatsku

cro race 2021 - bicycle hill climbing

Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja. Također, važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske. Razlog je to zašto su i ove godine brojni destinacijski partneri prepoznali vrijednost utrke za svoje područje i odlučili ugostiti ovo jedinstveno događanje.

Već tradicionalno CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u Ludbregu. Druga etapa počinje u pitoresknom Otočcu s ciljem u Zadru. Uzbudljiva staza čeka nas i trećeg dana utrke, a vozit će se od Sinja do Primoštena. Natjecanje se nastavlja četvrtom etapom od Biograda na Moru do Crikvenice, a u petoj će biciklisti savladavati uspone od Opatije do Labina. Šesta, ujedno i završna etapa, vozi se od Svete Nedelje do Zagreba, gdje će biti proglašen i ukupni pobjednik CRO Racea.

I ove će godine biti organiziran Kids CRO Race, utrka za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima. Ova utrka se provodi u suradnji sa školama s ciljem poticanja mlađih generacija na sport i rekreaciju. Mladi će se natjecati u Osijeku kao gradu starta prve etape te u gradovima ciljevima ostalih pet etapa. Ukupni će pobjednik biti proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu. Više informacija o utrci doznajte na mrežnim stranicama na adresi crorace.com.

VIDEO: CroRace 2021 :: stage 6 highlights

Tagged