košarkaški centar dražen petrović zagreb - studeni 2017.

Ciboninom omladinskom pogonu pridružio se Andrej Tesla koji će preuzeti selekciju U19

Početkom ovog tjedna su u Ciboni, nakon višemjesečne pauze zbog pandemije korona virusa, sa radom i treninzima počele i mlađe kategorije. Novost u omladinskom košarkaškom pogonu su trenerske rošade, kao i jedno novo ime – naime, Ciboni se priključio trener sa dugogodišnjim iskustvom u mlađim kategorijama Andrej Tesla, trener kroz čije su ruke prošla brojna, danas poznata košarkaška imena kao što su Dario Šarić, Ante Tomić, Mario Hezonja, Luka Šamanić i brojni drugi. Tesla će preuzeti selekciju U19. Njihov dosadašnji trener Ivan Juran, koji je s tom selekcijom prošle sezone osvojio sve što se osvojiti dalo, preuzet će selekciju U13. Trener Ante Samac će rad nastaviti sa selekcijom U15, a Marijan Bagarić sa U17.

“Napravili smo trenerske rošade u omladinskom pogonu, te smo doveli i jedno pojačanje. Tako će trener Juran preuzeti selekciju U13, Samac će voditi U15, Bagarić U17, a dobili smo pojačanje u vidu Andreja Tesle, dugogodišnjeg radnika u omladinskim kategorijama koji iza sebe ima velike rezultate, koji će voditi selekciju U19. Sve su kategorije u ponedjeljak krenule s radom. U sljedećih mjesec dana ćemo napraviti dodatne selekcije i vidjeti na kojim pozicijama i u kojim godištima nam nedostaje igrača, te ćemo ih onda popuniti. Završili smo s jednim ciklusom u omladinskom pogonu izbacivanjem nekoliko igrača u seniorsku ekipu, što je vrhunac rada u mlađim kategorijama. Imamo Brankovića, Buljevića, Gnjidića i Prkačina koji su direktan proizvod našeg omladinskog pogona. Iduću sezonu zato nemamo imperativa u selekciji U19, jer smo je totalno pomladili. U 2002. godištu su oni koji su bili za Cibonu i potpisali, oni što su bili nestrpljivi su otišli. Krećemo u jedan novi projekt i dajemo priliku mlađim igračima da igraju sa starijim uzrastima. Fokusirat ćemo se na kategorije U15 i U13. Očekujemo da ćemo napraviti odlične selekcije kao i proteklih godina i na njima ćemo graditi budućnost Cibone. Isto tako, 2005. godište nam je dominantno, a u godištima 2003. i 2004. ne očekujemo velike rezultate, ali ćemo ih gurnuti u vatru da igraju sa godinu i dvije starijima. Selekcije ćemo popunjavati sljedećih mjesec dana. Vrata Cibone su otvorena svima i na probu može doći svatko tko misli da ovdje može igrati i ako zadovolje visoke kriterije, mogu i ostati. Uvijek se mogu naći igrači koji se nisu imali priliku iskazati i omogućit ćemo svima da pokažu što znaju”, rekao je Davor Škara, koordinator omladinskog pogona.

“Što se rezultata tiče, kolega Škara je sve objasnio. Moja je ideja da igrači podignu svoju kvalitetu i da budu spremni za seniorsku košarku. Proces je to do dvije godine, no uz njihov angažman, zalaganje i ambicioznost mogu ostvariti ciljeve. Prvenstveni nam je cilj izbacivati igrače u seniore, da budemo prepoznatljivi na tom nivou”, dodao je Andrej Tesla, novi trener Cibonine selekcije U19.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -