cibona - budućnost - 21. kolo - ABA liga - 2020/2021

Cibona ugostila podgoričku Budućnost i umalo kreirala još jednu senzaciju

Cibona je u utakmici 21. kola ABA lige na svom terenu izgubila od podgoričke Budućnosti VOLI rezultatom 76-72 (16-20, 13-17, 26-20, 17-19). Utakmicu je s polaganjem i slobodnim bacanjem otvorio Reed. Drežnjak i Prkačin tada kombinirano rade seriju 8-0 i bilo je to zvono za uzbunu Dejanu Milojeviću koji je odmah pozvao time-out.

Vratila se Budućnost u utakmicu i do treće četvrtine je uspjela povesti i sa najvišom razlikom od 12 poena (35-47) kada su se Vukovi počeli vraćati i 5 i pol minuta prije kraja poveli (64-61). Podgoričani preko Ivanovića i Cobbsa uzvraćaju i gosti su u završnici bili sretniji i spretniji.

Darko Planinić je sa 26 poena, 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte bio prvo ime susreta. S nekoliko atraktivnih zakucavanja na utakmici pratio ga je raspoloženi Mateo Drežnjak sa 14 poena (4sk, 5as, 3ukr), kapetan Prkačin je odigrao sjajnu rolu i zabio 13 (8sk, 2ukr) dok je veliku utakmicu odigrao još i Marić sa 11 poena i 7 skokova.

Loša vijest s utakmice je svakako ozljeda Tonija Nakića. Toni je uganuo gležanj i na prvu se čini kako je ozljeda lakše prirode, no treba pričekati daljne preglede. O Toniju više doznajte na Wikipediji.

Što treneri misle o utakmici Cibona – Budućnost?

“Čestitam mojim momcima na igri. Pored svih problema odigrali su mušku utakmicu i jednu kvalitetnu ekipu natjerali na to da jedna lopta odluči. Ekipi Budućnosti želim sve najbolje u nastavku kao i mom prijatelju Dejanu. Momci su za mene pobijedili. U ovakvoj situaciji odigrati ovakvu utakmicu je sjajno. Ja sam apsolutno zadovoljan i to što se ne smijem sad je isključivo zato što nismo pobijedili, ali sam zadovoljan”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Očekivao sam tešku utakmicu. U najavi sam rekao da sam vidio da Cibona radi dobar posao, da je moj prijatelj Vlada Jovanović to dobro posložio i da pobjeda protiv Partizana nije slučajna. U tri minute kada smo ležernije počeli igrati, kada smo pomislili da je gotovo, da će Cibona predati, Cibona je odigrala energično, pogodila je neke šuteve i uvela utakmicu u egal. Na kraju mislim da je kvaliteta presudila i dali smo neke bitne koševe. Vladi želim svu sreću u Ciboni i da mu se sve želje ostvare”, rekao je Dejan Milojević, trener Budućnosti.

Video: Cibona – Budućnost VOLI / 21. kolo – ABA Liga 2020/21

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -