igokea - cibona / aba liga 2021 / foto: nikola vuruna

Cibona u Laktašima izgubila od prve momčadi ABA lige rezultatom 88-80

U 24. kolu ABA lige Cibona je u Laktašima izgubila od prve momčadi lige rezultatom 88-80 (21-17, 24-22, 19-14, 24-27). Ključ utakmice je bio u napadačkim skokovima kojih je Igokea skupila 16 – ukupno 11 skokova više od Cibone. Gotovo cijelu utakmicu su Vukovi držali priključak i tražili svoju šansu za preokretom. Igokea je u posljednju dionicu ušla s dvoznamenkastom prednosti (64-53).

Cibosi su tricama Marića i Radovčića uspjeli još jednom zaprijetiti domaćinu pet minuta prije kraja (74-70) kad je Igokea ipak uzvratila serijom 7:0 i pobjeda je ostala u Laktašima. Kod Cibone je raspoložen bio Planinić s 15 poena, dobru rolu je odigrao Radovčić koji je postigao 13 poena (4sk, 7as), mladi Gnjidić je dodao 11 poena (3as), a kapetan Roko Prkačin 10 (8sk, 5as). Domaćine je predvodio Jošilo s 15 poena (3sk, 1as).

“Čestitam Igokei na pobjedi. Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo čega se trebamo pribojavati, a to je njihov napadački skok. U skoku su oni zaista dominantni, no, mi to nismo uspjeli iskontrolirati. Dozvolili smo im 16 skokova u napadu, što je previše. Poslije njih su došli laki poeni i trice i to je presudilo. Bili smo blizu u nekim trenucima. Ona jedna ničija lopta na 74-70 i poslije naša dobra obrana možda je mogla okrenuti na našu stranu. Mi smo došli sa skraćenom rotacijom, no momci su dali sve od sebe. Odigrali su muški i ako budemo ovako igrali do kraja i poštovali dres, mislim da ćemo ostvariti sve ciljeve”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Danas sam vodio svoju tristotu utakmicu. To sam tek jučer saznao i malo me iznenadilo. Hvala igračima na pobjedi za taj jubilej, Klubu koji se toga sjetio, a stručnom stožeru na sjajnoj sezoni. Cibona sigurno nije ekipa za ovo mjesto na tablici. Oni su mlada i talentirana ekipa. Dobro trče i imaju dobar skok. Nametnuli smo sami sebi pritisak ovim rezultatom kojeg smo postigli. Imamo još tri utakmice do kraja. Pokušat ćemo izvući maksimum i ako nam se ukaže šansa za playoff, nadam se da ćemo je iskoristiti. Ušli smo u sezonu s ciljem da izbjegnemo borbu za ostanak, a sad imamo 19 pobjeda”, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee. Više o KK Igokea Aleksandrovac doznajte na Wikipediji.

Video: ABA liga, 24. kolo / Sažeci utakmice Igokea – Cibona

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -