cibona zagreb / draženov dom / pripreme za novu sezonu 2021.-2022.

Cibona u Draženovom domu počela pripreme za novu sezonu 2021/2022

U Košarkaškom centru Dražen Petrović Cibona je pod vodstvom trenera Vladimira Jovanovića počela pripreme za sezonu 2021./2022. Stručni stožer se pojačao novim/starim kondicijskim trenerom Krševanom Sorićem. Od igrača će se nešto kasnije pridružiti Lovro Gnjidić koji je od trenera Jovanovića dobio slobodno do 6. kolovoza jer je imao reprezentativne obaveze sve do 26. srpnja.

Osim njega, s U18 reprezentacijom su trenutno Vito Vujović i Filip Kalajžić pa će se prvoj ekipi pridružiti nakon European Challengera. Treninzima su za pripremni period priključena i dva igrača koja nisu pod ugovorom. To su Josip Popić i Marko Ramljak.


“Uspjeli smo dovesti sva pojačanja koja smo htjeli. Sada je na njima da pokažu tu kvalitetu i talent zbog kojih su dovedeni i da se što prije prilagode na sistem rada, suigrače i klub. Očekujemo da to u narednom periodu pretoče u dobru igru i rezultate na terenu”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

Cibona će cijeli pripremni period odraditi u Draženovom domu gdje ima sve potrebne uvjete za dobar rad

“Imamo zakazane kvalitetne pripremne utakmice sa snažnim protivnicima. Uglavnom ćemo biti ovdje, a izuzetak će biti te pripremne utakmice vani. Nadam se da ćemo po završetku tog pripremnog dijela biti spremni za prvo kolo hrvatskog prvenstva i ABA lige“, dodao je Jovanović.

“Stručni stožer je pojačan s kondicijskim trenerom Krševanom Sorićem. A na cijelom stručnom stožeru je da igračima da maksimalnu podršku u svakom smislu i da im omogućimo da što bolje i spremnije dočekaju početak sezone”, rekao je za kraj Vladimir Jovanović.

Predsjednik i počasni predsjednik Cibone – Mladen Bušić i Mirko Novosel – najavljuju novu sezonu

“Kad mi je predsjednik Mladen Bušić ponudio da se angažiram u Ciboni, prihvatio sam to s velikim zadovoljstvom- I to i jednostavnog razloga što želimo Cibonu vratiti na ono što je bila osamdesetih godina. Želimo se ponovno dignuti na nacionalnoj i regionalnoj razini te da ponovno uđemo u međunarodni program. Rad sa igračima će biti intenzivan. Nekad će to biti teško, ali i bilo je teško i Draženu i svim velikim zvijezdama. Bez pravog, intenzivnog rada Cibona ne može doći ni do pravog rezultata”, rekao je Mirko Novosel.

“Mi smo se uvijek šalili i govorili da se nogomet igra nogom, rukomet rukom, a košarka glavom. Mi ćemo težiti za dodatnom selekcijom, tražit ćemo nove talente, prije svega klince koji žele raditi. Želim da naši igrači toliko oduševe naše navijače da se čeka red ispred dvorane za karte. Krešo Ćosić i Dražen Petrović su imali svoje bilježnice sa zadacima koje su oni morali ispunjavati. Kad su došli do norme koliko trebaju pogoditi, onda se nisam bojao da će pogađati odlučujuće trice na utakmicama. A da ne govorimo o obrani koja mora biti čelična”, dodao je Novosel.

“Od svih igrača u Klubu očekujem tri stvari. Prva je vjera u sebe i u tim, jer je košarka timski sport. Druga je rad, mukotrpni rad prije, za vrijeme i poslije treninga te rad na sebi u svakom smislu, pod vodstvom trenera Jovanovića i njegovih suradnika. Treće je naravno borba u svim segmentima, prvenstveno u natjecateljskom dijelu, odnosno, utakmicama. Ta se borba mora ogledati prije svega pristupom prema igri, timu i klubu. Ako se to odradi na najvišoj razini onda sasvim sigurno neće izostati ni sportski uspjesi. Imat ćete podršku od nas u svakom smislu i u klubu i van kluba”, rekao je Mladen Bušić, predsjednik Cibone. Više o Ciboni doznajte na mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Video: Roko Prkačin, Nathan Reuvers, Amar Gegić i Toni Nakić o prestojećoj sezoni

Tagged