cibona zagreb - borac čačak / 21. kolo aba liga 2021.-2022.

Cibona u ABA ligi pobijedila Borac i došla do svoje jedanaeste pobjede u nizu!

Cibona je u 21. kolu AdmiralBet ABA lige u Draženovom domu dočekala Borac iz Čačka kojeg je svladala rezultatom 89-74. Dodajmo da je ovo Cibosima jedanaesta pobjeda u nizu, a novi trener Gašper Okorn polagano dobija nadimak “Mister 100%”! Bila je to utakmica u kojoj su gosti na početku imali i 12 poena prednosti, no, onda se ukazao Toni Nakić.


Toni je bio predvodnik preokreta do poluvremena, na koje su Vukovi otišli sa 10 poena viška. U nastavku su Cibosi održavali prednost i u niti jednom trenutku nisu doveli u pitanje pobjedu. Statistički je Vukove ponovno predvodio Amar Gegić (5sk, 8as) s 22 poena. Odličan je bio Toni Nakić (5sk, 1as, 2 ukr) koji je ubacio 16, dok je energični Krešimir Radovčić (5sk, 7as) susret završio s 15 ubačaja. Dodajmo da iduću utakmicu Cibona igra u gostina kod Cedevite Junior već u srijedu, 9. ožujka 2022. godine od 18 sati.

Izjave trenera Cibone i Borca Gašpera Okorna i Marka Marinovića

“Ne mogu reći da nisam zadovoljan s pobjedom i igrom momčadi. Nakon pauze odigrali smo dobre utakmice protiv Šibenke i sada Borca. Oni su odlično krenuli u utakmicu, ali znao sam da je to više do naše igre. Ali kada je Toni Nakić potegnuo za preokret, sve je sjelo na svoje mjesto. Sada nam dolazi težak raspored i bitne utakmice. No, mogu reći da ćemo već protiv FMP-a biti kompletni, što znači da će u sastavu biti i Roko Prkačin te Jose Vildoza“, rekao je trener Gašper Okorn, zadovoljan jedanaestom pobjedom u nizu. Više o Ciboninom treneru doznajte na Wikipediji.

“Mi smo krenuli dobro u utakmicu i kontrolirali prvu četvrtinu. Poslije prvih izmjena naša koncentracija je pala i onda je Cibona kreirala preokret i došla do 10 poena prednosti. Cibona je svakako u fizičkom segmentu bila dominantna te je pogađala šuteve koje je kreirala tranzicijom. Ovom prilikom želim Ciboni čestitati na osvojenom Kupu te im želim sve najbolje u nastavku sezone”, rekao je trener gostiju Marko Marinović.

Video: Press konferencija nakon utakmice i snimka utakmice Cibona – Borac

Tagged