cibona - split I košarka - 4. kolo - liga za prvaka - ht premijer liga I travanj 2022.

Cibona u 4. kolu Lige za prvaka nevjerojatnim preokretom pobijedila Split

Košarkaški klub Cibona u 4. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige u odličnoj utakmici svladala je Split rezultatom 86-78. Cibosi su u utakmicu krenuli suzdržani, a to su gosti iz Splita objeručke prihvatili. Oni su vodili u jednom trenutku čak 21 razlike, ali Vukovi su do poluvremena vodstvo spustili na “samo” 15. No, Vukovi su na krilima kapetana Roka Prkačina furiozno ušli u nastavak. Do kraja utakmice izborili su produžetke, a na kraju su došli i do nove i važne pobjede!


Na utakmici se posebno istaknuo spomenuti Roko Prkačin sa double-double učinkom – postigao je 21 poen, 18 skokova te 2 asistencije. Amar Gegić (4sk, 1as) dodao je 18, dok je Toni Nakić (3sk, 1as, 1ukr) postigao 16 ubačaja. Iduću utakmicu tj. 5. kolo Lige za prvaka Vukovi igraju u petak, 8. travnja 2022. godine od 18 sati protiv Cedevite Junior. Utakmica će se igrati u Draženovom domu i to po dogovoru klubova o zamjeni domaćinstva.

Što o utakmici Cibona – Split misle treneri i kapetan Vukova Prkačin?

“Čestitao bih svojoj ekipi na ovoj velikoj pobjedi. Ne događa se svaki dan da se preokrene minus 21. No brine me početak i to što nam se desilo. Mene je osobno bila sramota prvih 10 minuta i pokušao sam sve kako bi promjenili ritam. U svlačionici se na poluvremenu dogodilo što se dogodilo i u nastavak smo ušli odlično. U drugom dijelu smo odigrali najbolju obranu otkada sam ja tu i žao mi je što nismo prelomili utakmicu i ranije. Odličnu utakmicu odigrao je Roko Prkačin koji je pokazao što nam znači i kakav je on zapravo igrač. Nažalost, Lovro Gnjidić je ozlijedio zglob pa neće igrati protiv Cedevite Junior. A možda ga neće biti čak ni protiv Olimpije u nedjelju, 10. travnja”, rekao je trener Gašper Okorn.

“Veliki dio utakmice odigrali smo iznad očekivanja s obzirom na teški ritam kojeg smo imali. Poslužio nas je i šut, a u drugom poluvremenu presudila je agresivnost Cibone. Izbacili su nas od koša, nismo imali oštrinu, a ozljeda Nejca Bariča koji je kontrolirao igru razbila nam je ritam. Nadam se da ozljeda neće biti teže prirode”, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

“Nismo ušli u utakmicu kako treba. Ali nadam se da ćemo iz ove utakmice nešto naučiti i da se takve stvari neće ponavljati, jer se ne može svaki puta preokrenuti 20 razlike. Meni ovakva utakmica puno znači i pokazuje da mogu pomoći ekipi. A može pomoći i meni da sam vidim kako bih trebao ubuduće izgledati”, dodao je Roko Prkačin. Više o Ciboni doznajte na mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Tagged