šibenka - cibona / 14. kolo - ht premijer liga / veljača 2021.

Cibona u 14. kolu izgubila na gostovanju kod Šibenika rezultatom 73-68

Cibona je pomalo iznenađujuće izgubila utakmicu od Šibenika, u nadoknadi zaostale utakmice 14. kola HT Premijer lige. Vukovi su cijelu utakmicu na Baldekinu igrali loše i na kraju su poraženi rezultatom 73-68 (25-8, 13-23, 13-21, 20-16). Šibenčani su utakmicu otvorili nestvarnom serijom od 18-0, a do kraja prve dionice na semaforu je pisalo 25-8. Cibosi su se preko Radovčića i Markote uspjeli donekle vratiti i na odmor se otišlo sa 38-31.

Do prvog vodstva Vukovi dolaze nakon 8 vezanih poena Markote pred kraj treće četvrtine (49-52) i u zadnju ulaze sa minimalnom prednosti (51-52). Cijelu posljednju četvrtinu igralo se koš za koš pa je i zadnjih 30 sekundi bio izjednačen rezultat (68-68). Posljednji napad za Šibenku je iskoristio Širko ubacivši tricu, pokušao je uzvratiti Novačić, ali promašuje i konačni rezultat postavlja Pleadin koji ubacuje dva slobodna bacanja.


“Čestitke Šibenki na potpuno zasluženoj pobjedi. Bili su puno čvršći i agresivniji od samog starta i mislim da je to samo otvaranje i presudilo utakmicu. Mi smo drugo poluvrijeme bili dobri, iščupali smo se iz te rupe u kojoj smo bili. Zadnji šut nismo zabili, a nismo ga ni zaslužili zabiti. Nismo bili pravi i nismo imali dobar pristup. Znali smo da je Šibenka neugodna ekipa i što nas čeka i zato im još jednom čestitam”, rekao je Bariša Krasić.

Cibona je gostovala u Šibeniku bez kapetana Prkačina i Drežnjaka, kao i trenera Jovanovića zbog reprezentativnih obaveza

“Dopustili smo im otpočetka da se odvoje pa je bilo jako teško hvatati. Bili smo jako mlaki i mlitavi u napadu i obrani tako da na kraju nismo ni zaslužili pobijediti. Čestitke Šibeniku, borili su se i dali svoj maksimum. Mučili smo se cijelu utakmicu i na kraju je presudila ta jedna lopta, ali kad ne zaslužiš to kroz cijelu utakmicu teško je pobijediti”, rekao je Igor Marić.

“Uz Split najveća pobjeda Šibenke ove sezone. Protiv konstantnog abaligaša smo odigrali dobru utakmicu. Ovo su utakmice gdje vam ne treba trener. Izađete na parket i sam pojam Cibone vam treba biti dovoljan motiv. Sve što smo se dogovorili smo odradili. Normalno je da dođe do pada, malo smo se potrošili i ušli u crnu rupu, međutim, karakterno smo se izvukli na kraju i uspijeli pobijediti”, rekao je Miro Jurić. Više o Šibenki doznajte na Wikipediji.

Tagged