kk cibona zagreb / travanj 2016.

Cibona pri kraju priprema – na rasporedu su utakmice sa Igokeom, Dubravom i Cedevitom Olimpijom

Drugi se tjedan Ciboninih priprema približava kraju, a poznati su i protivnici prvih pripremnih utakmica. U utorak, 18. kolovoza 2020. godine Cibona gostuje u Laktašima (BiH) kod Igokee. Zatim slijede dvije domaće utakmice u Draženovom domu, i to protiv Dubrave i Cedevite Olimpije. Na gostivanje trener Cibone Ivan Velić će povesti svih 15 igrača koje će sve nastojati “testirati”, dok će zbog opasnosti od zaraze korona virusom sve utakmice biti igrane bez gledatelja.

“U utorak igramo prvu prijateljsku utakmicu s Igokeom u Laktašima. Nakon 2 puna tjedna rada vidjet ćemo u kakvom smo stanju. To je odmah jedan teži test , no otvorila se situacija s Igokeom jer njima treba utakmica zbog kvalifikacija za FIBA Champions League. Ne očekujem nikakav spektakl, svi koji su tu dobit će minutažu. To je svojevrsna nagrada za dva tjedna dobrog rada. Tu ćemo vidjeti koliko smo toga dobrog napravili”, rekao je Ivan Velić.

Na gostovanje ide svih 15 igrača, uključujući Rašića i Mihajla Jerkovića?

“Tako je, mislim da ćemo ići sa svih 15 igrača. S radom i pristupom su zaslužili da ih vidimo na samoj utakmici. Jedno je trening, a drugo su provjere kroz utakmice.”

Što se tiče Sandra Rašića, Sonik Puntamika mu je izrazila dobrodošlicu u klub, a on trenira s nama i igrač je Cibone. Kako to komentirate?

“To su uobičajene stvari u našoj košarci. Tako to ide kod nas Hrvata očigledno. Neke stvari se bace pa tko se uhvati. Čiji je to interes, ne znam. U takvim situacijama gubi najviše sam igrač. On mora znati kojim će putem ići i ne padati pod nikakve utjecaje. Rašić ima ugovor s klubom, a kakva će biti odluka o njegovoj budućnosti to ćemo tek odlučiti. Hoće li biti među 12 ili ćemo ga posuditi, odlučit će rad na treninzima. Jedna bitna stvar kod mladih igrača je da su u petom i šestom mjesecu jako trenirali, pa imamo primjerice situaciju sa Sandrom koji je u svibnju imao 103 kg, a sad ima 92. To je 11 izgubljenih kilograma kroz rad i to je jedan skroz drugačiji igrač u odnosu na taj period. Ako ništa, ogromnu stvar smo napravili za njega i njegov budući klub, bila to Cibona, Sonik ili netko treći, to ćemo mi odlučiti”, smatra Ivan Velić.

Igrački kadar Cibone: Krešimir Radovčić, Josip Bilinovac, Lovro Gnjidić, Mateo Drežnjak, Igor Marić, Sandro Rašić, Toni Nakić, Ivan Novačić, Roko Prkačin, Filip Bundović, Mate Vucić, Kristijan Krajina, Danko Branković, Lukša Buljević i Mihajlo Jerković.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -