cibona zagreb - sonik puntamika zadar / ht premijer liga 2021.-2022.

Cibona pobijedila u Jazinama – Drežnjak košem u zadnjoj sekundi srušio Sonik!

Cibona je u Zadru odigrala još jednu dramatičnu utakmicu i pobijedila zadarski Sonik. Nakon teško zaslužene pobjede nad KK Zadrom, u susretu 4. kola HT Premijer lige Vukovi su u Jazinama bili boli od ekipe Sonik Puntamike rezultatom 69-70. Bila je to tvrda utakmica u kojoj su Cibonaši izvukli pobjedu, unatoč tome što su niti 24 sata ranije igrali tešku utakmicu sa Zadrom.

Statistički su se u Ciboni ponovno istaknuli kapetan Roko Prkačin (7sk, 2as) sa 12 te Mateo Drežnjak (6sk, 1as, 1ukr) sa 10 poena. Dodajmo da je Mateo bio i ključan čovjek za pobjedu – pogodio je tricu za pobjedu! Spomenimo da su Ivan Majcunić (2sk, 1as) i Danko Branković (7sk, 1blk) ubacili po 8 poena.

“Zahvalio bih se svima – od stožera do igrača. Iznijeli smo ovu utakmicu sa sedam igrača, u tjednu u kojem nam je otišao Marčinković, Tomas koji je izostao zbog mučnine… Mi smo praktički imali utakmicu protiv velikog favorita u svojim rukama. Diktirali smo tempo većinu utakmice i u zadnjih pet minuta sve se okrenulo. Ali dobro, nema žala. Nećemo dozvoliti da nas ovo demoralizira. Dignut ćemo glave i idemo dalje”, rekao je Stipe Kuliš, trener Sonika.

Cibona već u utorak, 12. listopada, igra utakmicu sa Zabokom

“Očigledno je da smo mi bili iscrpljeni zbog sinoćnje utakmice. Vidjelo se to po promašenim bacanjima, otvorenim šutovima i reakcijama u obrani. Sonik je odigrao ratnički i po meni čak i zaslužio pobjedu. Ali, ovo je sport i mi smo odigrali zadnjih pet minuta. Nasreću, ovaj put je to bilo dovoljno”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Cibona u utorak, 12. listopada 2021. godine u 18 sati u dvorani Dražen Petrović u petom kolu HT Premijer lige dočekuje KK Zabok. Nakon teške zadarske turneje s koje su se Vukovi vratili nepobijeđeni, ovo je prilika za manji odmor važnih igrača. A sve u očekivanju nastavka sezone koju Cibosi voze na dva kolosijeka, jer igraju u AdmiralBet ABA i domaćoj HT Premijer ligi. O Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi doznajte više na mrežnim stranicama na adresi hks-cbf.hr/ht-premijer-liga.

Video: Snimka utakmice 4. kola HT Premijer lige KK Sonik Puntamika – KK Cibona

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -