osijek - cibona - 23. kolo - ht premijer liga 2021.

Cibona pobijedila Osijek – za Vukove uspješno debitirali Mustapić i Buljević

Cibona je nakon utakmice s Partizanom u ABA ligi koju je sretno dobila, otputovala za Osijek, gdje je odigrala utakmicu 23. kola HT Premijer lige s Vrijednosnicama Osijek i slavila rezultatom 87-68 (17-23, 20-26, 18-18, 13-20).

Bila je to uglavnom utakmica u jednom pravcu, a pritom Cibosi ni u jednom trenutku nisu odavali dojam da su sinoć igrali veliku utakmicu. Najistaknutiju rolu je odigrao Planinić sa double-double učinkom (19 koševa i 11 skokova), Drežnjak je ubacio 13 poena uz 5 asistencija, a treba spomenuti i 13 skokova Roka Prkačina koji je uz to ubacio 6 koševa.


“Čestitam igračima na pobjedi, ali prvenstveno na pristupu i energiji. Ovo je naša peta utakmica od nedjelje do nedjelje što zbilja nije lako igrati. Našli su motiv, snagu i koncentraciju poslije sinoćnje velike pobjede i protivnika i bitno da smo pobijedili”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Znali smo da nas čeka jedna teška utakmica nakon sinoćnje pobjede jer smo se ispraznili i fizički i mentalno. Zato smo maksimalno ozbiljno shvatili ovu utakmicu od prve do zadnje minute i lagano je priveli kraju”, dodao je Jakov Mustapić.

Debitirali su i novopridošli Jakov Mustapić i mladi Lukša Buljević. Mustapić je za 19 minuta provedenih u igri postigao 9 poena (2 skoka i asistencija), dok je Buljević za 7 minuta ubacio 6 poena uz skok i ukradenu loptu. A što se dešava pod Tornjem doznajte na stranici cibona.com.

Tagged