cibona - alkar - 16. kolo ht premijer liga - 2021

Cibona pobijedila Alkar 99-88 u zaostaloj utakmici 16. kola HT Premijer lige

Cibona i Alkar su u Draženovom domu odigrali zaostalu utakmicu 16. kola HT Premijer lige. Utakmica je prošla u “revijalnom” tonu – Vukovi su pobijedili rezultatom 99-88. Cibona je na svojoj strani imala čak petoricu koja su postigla dvoznamenkasti skor koševa, a na utakmicu je stigao i novi igrač Cibone Jakov Mustapić.

22 poena zabio je Planinić, Drežnjak 16 uz 4 skoka, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Po 14 su zabili Novačić i Prkačin, s tim da je mladi kapetan tome dodao i 10 skokova (ostvario je double-double učinak), a Radovčić 11 uz 4 skoka i 4 asistencije). Vrijedi istaknuti kako su gosti iz Sinja bili izrazito šuterski raspoloženi – trice su gađali sa 70% učinka (14/20).

“Čestitam svojim momcima na pobjedi. Znali smo da će biti teško, ipak je to treća utakmica zaredom u napornom ritmu. Trebali smo se mentalno dobro pripremiti da zaboravimo utakmice sa Splitom i to smo uspjeli. Radimo puno, učimo putem i idemo dalje. Već nas za vikend čekaju dvije utakmice”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Znali smo da je Cibona sigurno umorna nakon utakmica sa Splitom, no to je kapacitet abaligaške ekipe i oni bez problema mogu odigrati i ovu utakmicu s nama. Sigurno da su bili maksimalno motivirani baš zbog ta dva poraza. Mi smo otpočetka imali mnoštvo problema, znali su igrači biti u izolaciji pa izađu iz izolacije pa se razbole. Mene veseli to što su moji dečki danas došli pobijediti. Cibona je bolja, zasluženo je pobijedila, ali meni je najbitnije da nemamo kalkulacija. Šuterska večer je bila takva, puno treniramo i došlo je na naplatu”, rekao je trener Alkara Damir Milačić. O sinjskim košarkašima više doznajte na Wikipediji.

Video: Cibona – Alkar / 16. kolo HT Premijer lige

Tagged