vito vujović - cibona zagreb - 2021.

Cibona pobijedila Alkar 81-64 – završio regularni dio prvenstva Hrvatske

U utakmici 33. kola HT Premijer lige, koje je ujedno i posljednje kolo regularnog dijela domaćeg prvenstva, Cibona je pobijedila Alkar rezultatom 81-64. Utakmica se igrala u subotu, 1. svibnja 2021. godine u Draženovom domu, a rezultat po četvrtinama je bio 19-17, 24-13, 16-20 i 22-14.

Dodajmo da je u početnoj petorci Cibone startao i sedamnaestogodišnji Vito Vujović. Ovaj mladi Vuk odigrao jako dobru rolu i za 19 minuta provedenih u igri zabio 10 poena. Uz to, imao je i 4 skoka, 2 asistencije, 1 ukradenu loptu i stopostotan šut za 2 poena – 5/5. Od mlađih je svojih 17 minuta na terenu iskoristio i Lukša Buljević koji je zabio 9 poena uz 4 skoka i 2 asistencije.

Mateo Drežnjak je predvodio Vukove sa 16 poena uz 4 skoka, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Kod gostiju iz Sinja najbolji je bio Echols sa 20 poena. Na klupi nisu bili Jakov Mustapić i Toni Nakić. Naime, oni su dobili temperaturu nakon cijepljenja protiv koronavirusa pa su bili pošteđeni za današnju utakmicu.

“Nismo bili pravi od početka utakmice. Bilo je puno grešaka u obrani i energetski nismo bili na dobrom nivou. Možda je to bila posljedica ritma kojeg smo imali u zadnje vrijeme. Istaknuo bi minute Vujovića i Buljevića čija nam je energija dobro došla i bili su nam baš od pomoći, budući da nije bilo Mustapića i Nakića. Na kraju je najbitnije da smo pobijedili”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

Što o utakmici Cibona – Alkar misle Vujović i Milačić?

“Bio je fenomenalan osjećaj startati u prvoj petorci. To je ostvarenje sna! Kao klinac sam uvijek sanjao da budem u prvoj postavi Cibone i to mi je dalo još više motivacije na utakmici. Trener mi je to rekao prije početka utakmice. Uopće to nisam očekivao. Još sam zabio i prvi koš – stvarno najbolji dan. Što se utakmice tiče, bilo je i dobrih i loših stvari. U početku smo se mučili, ali kasnije smo digli ritam koji više nisu mogli pratiti i pobijedili”, rekao je Vito Vujović.

“Čestitke Ciboni na pobjedi, bili su bolji. Moji igrači su ispunili ono što sam tražio od njih, nažalost skraćena rotacija danas nas je koštala. Zbog umora smo imali neke probleme u igri, međutim, prezadovoljan sam kako smo izgledali. Sutra igramo protiv Gorice. Bit će dosta teško izdržati to u ova dva dana. Idemo sad odspavati i odmoriti se za sutra”, rekao je Damir Milačić, trener Alkara. O klubu iz Sinja više doznajte na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -