kk cibona / logo 2020.

Cibona nastavlja sezonu – mogu li se Vukovi revanširati za poraz u Baru?

Posljednju utakmicu u ABA ligi Cibona je odigrala još 18. prosinca 2020. godine s Igokeom. Tada su se zaredale odgode utakmica, pojavili su se i Vukovi pozitivni na koronavirus što je uzrokovalo nove odgode i samoizolaciju za izabranike trenera Velića. No ovaj vikend napokon slijedi povratak na parket.

U subotu, 16. siječnja u 20 sati u abaligaškoj utakmici 15. kola Cibosi će ugostiti ekipu Mornara (utakmicu ćete moći gledati na kanalu Arena Sport 1), dok će u nedjelju, 17. siječnja 2021. godine u okviru 18. kola domaćeg prvenstva ugostiti Adria Oil Škrljevo s početkom u 19 sati uz prijenos na HKS TV-u.

Za razliku od utakmice u prvom dijelu ABA lige kada je Cibona poražena u Baru (109-68), ekipa se pojačala s Damirom Markotom, Darkom Planinićem i Scottiejem Reynoldsom.

Scottie je na treningu ozljedio skočni zglob i na njega se neće moći računati, kao ni na Bilinovca koji će uslijed rupture lista biti van rostera barem još ovaj vikend.

“Ekipa Mornara svake godine grabi velikim koracima prema vrhu regionalne lige. Pokazali su da i u Eurokupu mogu imati značajnu ulogu, a sve prvenstveno zahvaljujući braći koja vode taj klub i koji su dosegli respektabilan nivo organizacije i snage samog kluba. O njihovoj kvaliteti je bespredmetno razgovarati, spremni su se potući za sam vrh ABA lige. Imaju možda i najjaču vanjsku liniju u regiji sa Pullenom, Needhamom, Whiteheadom, sad su na te igrače doveli i Gordića. Mi ćemo u ovoj utakmici prvenstveno gledati da odigramo čvrsto, da budemo agresivni i konkurentni što je duže moguće i ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. Stvar će nam biti otežana jer baš tamo gdje je Mornar najjači, mi smo ostali bez dvojice igrača. Reynolds je ozljedio skočni zglob, Bilinovac još uvijek nije zaliječio rupturu lista. To je prilika da se igrači koji su imali manju minutažu pokažu u najboljem svjetlu”, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

“Dolazi nam najbolja napadačka ekipa u ABA ligi. Imamo problema s ozljedama, ali to ne znači da nećemo imati šansu za pobjedu. Oni su igrali tešku utakmicu prije dva dana, zato ćemo igrati hrabro i agresivno od prve minute. Usprkos tome što dugo nismo igrali utakmice i što smo van tog natjecateljskog ritma, želimo ovo odigrati na svježinu i pokazati da možemo igrati i s ovakvim protivnikom”, dodao je Ivan Novačić.

Više informacija o događanjima u Ciboni možete pratiti na njihovim službenim mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -