iva bokanović, mladen bušić, domagoj čavlović, marin rozić i ivan velić - kk cibona 2020

Cibona najavila novu košarkašku sezonu koju otvara utakmicom sa Zabokom

Košarkaški klub Cibona kreće u novu sezonu. Tako su Vukovi s Tuškanca u prijelaznom roku koji je iza nas složili mladu i perspektivnu ekipu, a u ulozi sportskog direktora našao se i donedavni Cibonin kapetan Marin Rozić. Napomenimo da je Cibona za sljedećih nekoliko utakmica tražila odgodu od HKS-a na temelju medicinske dokumentacije. Naime, neki igrači još uvijek nisu dobili negativan nalaz na korona virus, a po preporuci medicinske službe, još uvijek nisu počeli trenirati punim intenzitetom. Da dodamo, ukoliko odgode neće biti, Cibona će sezonu otvoriti utakmicom sa Zabokom u subotu, 19. rujna 20202. godine u 18 sati, a prijenos utakmice će biti na HKS TV.


“U situaciji smo koja nosi jednu neizvjesnost i nove izazove. Nažalost je baš nas pogodilo da u nekim stvarima probijamo led, a tu mislim na ovu situaciju s COVID-om. Svi se trudimo, imamo dobre savjetnike, srećom imamo koga pitati i nadam se da ćemo se na najzdraviji mogući način vratiti na parket s onim što najbolje znamo raditi. Drago mi je što imamo pojačanje na mjestu sportskog direktora, da je Marin tu nekakvim prirodnim putem sjeo u tu užarenu stolicu. Donijet će nam sigurno jednu širinu i snagu, on je u klubu proveo jako puno, prošao toliko igrača i trenera, tako da će nam njegove veze i poznanstva pomoći kod dovođenja igrača”, rekao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

“Ja sam zadnje dvije sezone bio uključen u procese koji su se događali u klubu tako da mi ovo nije u potpunosti nova funkcija. Ipak, jedan novi početak. Navikavam se i nadam se da će sve biti u redu. Već dugo sam tu, poznajemo se svi tako da vjerujem da će sve to dobro izgledati. Otkad je došao trener Velić postoji ta ideja da od Cibone stvorimo zdravu sredinu gdje će svaki mladi igrač pa i oni koji nisu više tako mladi, težiti ka tome da dođu tu. Prijelazni rok nam je dao naznaku da smo napravili jedan veliki posao. Doveli smo dva igrača koji su bili vruća roba na tržištu i koji su mogli birati destinacije u Hrvatskoj i šire. Međutim, njihov je prvi izbor bio Cibona i zadovoljan sam i ponosan zbog te činjenice, a siguran i svi mi ovdje zajedno. Pratili ste svi kako je to izgledalo. Imamo tri mlada igrača od kojih očekujemo velike stvari i koji su budućnost kluba i hrvatske košarke. Također, imamo još mladih igrača od kojih ćemo isto sigurno dobiti velike stvari. Nadam se dobroj i uspješnoj sezoni i da napokon sve ovo krene”, dodao je novi sportski direktor Cibone Marin Rozić.

“Što se tiče ciljeva, mislim da je možda glupo pričati o nekim rezultatskim ciljevima za ovu sezonu s obzirom na sve što se događa. Mi smo sretni sa svakim odrađenim treningom, svakim danom što smo skupa i rekao sam i igračima da nam je najbitnije da smo zdravi, da dobro treniramo i da svaki dan iskoristimo za dobar trening i to je u ovom trenutku najvažnije. Ako ne bude zdravstvenih problema i sezona krene normalno, vjerujem da ćemo rasti kao tim i sigurno biti u borbi za osvajanje domaćih trofeja, a što se tiče ABA lige mladi igrači će steći dodatno iskustvo i kroz godinu, dvije ili tri, imati značajnu ulogu u ABA ligi. Najvažnije je da smo zdravi, da dobro treniramo i da iskoristimo svaki dan za napredak. Mi smo namjeravali krenuti jako s treninzima, no medicinska služba nam je sugerirala drugačije tako da smo ušli u trenažni proces maksimalno oprezno. Još uvijek se rade testiranja i liječnički pregledi. Ništa se ne prepušta slučaju i za te stvari je zadužena naša liječnička služba u suradnji s fizioterapeutima i našim predsjednikom Bušićem. Uopće ne želimo ući u maksimalan ritam dok se ne stvore uvjeti za to”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.

Odgođena prodaja godišnjih ulaznica i članskih iskaznica

Košarkaški klub Cibona obavještava javnost kako je prodaja godišnjih ulaznica i članskih iskaznica odgođena do daljnjeg.

Hrvatski košarkaški savez je na sjednici Upravnog odbora održanoj 8. rujna 2020. godine donio odluku u kojoj se utakmice svih natjecanja i svih dobnih kategorija do daljnjeg igraju bez prisustva gledatelja. HKS je naglasio kako će odluku prilagođavati sukladno promjenama epidemiološke situacije, a kada do nje dođe i KK Cibona će krenuti s prodajom godišnjih ulaznica i članskih iskaznica.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged