mornar - cibona / aba liga / 2021-2022

Cibona na otvaranju ABA lige pobijedila Mornar iz Bara rezultatom 87-77

Cibona i Mornar iz Bara su otvorili ovogodišnje natjecanje u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi. Tako su Vukovi na gostovanju u Crnoj Gori ostvarili vrijednu pobjedu rezultatom 77-87. Bila je to fantastična utakmica Cibosa za otvaranje sezone kakvo se moglo samo poželjeti.

Iako je ovo bila timska utakmica, istaknuo se kapetan Roko Prkačin (6sk, 2as) sa 24 poena. Nathan Reuvers (7sk, 5blk) dodao je 18, Amar Gegić (4sk, 7as) 17, dok su Lovro Gnjidić (4sk, 8as) i Danko Branković (2sk, 2ukr) dali po 10 poena.

“Ovo je bila prva utakmica za nas u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige. Odigrali smo ju odlično i nadasve timski, o čemu i govori naših 25 asistencija. Ovo je dokaz da smo dobro radili u pripremnom periodu i da imamo kvalitetu. Bili smo bolji, kontrolirali skok i bili agresivni u obrani. Ipak, radili smo greške. Izgubili smo neke lopte i dopustili protivniku da se vrati, no, izvukli smo rezultat. Tomu je krivac naše neiskustvo i nadam se da ćemo kroz sezonu i to svesti na minimum. Djelovali smo kao ekipa s borbenim, ratničkim karakterom. Puno trčimo i radimo te se greške onda i ispravljaju. Ekipi Mornara želim sve najbolje u nastavku sezone, a mi se već okrećemo utakmici protiv Splita”, rekao je Vladimir Jovanović, trener košarkaškog kluba Cibona.

Što o utakmici misle Drežnjak i trener Mornara Pavičević?

“Prije svega čestitao bih Ciboni na zasluženoj pobjedi i dobroj utakmici. Mi smo utakmicu izgubili već u prvom poluvremenu, gdje smo poklonili puno lopti i laganih poena. To me iznenadilo, s obzirom na to kako smo zadnja dva dana izgledali na treninzima. Mi smo ipak ekipa koja je promijenila dosta igrača te još nismo uigrani. Moramo bolje i dati ćemo sve od sebe da napredujemo”, rekao je Mihailo Pavičević, trener Mornara. Više o klubu iz Bara doznajte na njihovoj Facebook stranici.

“Otvorili smo utakmicu odlično. Poštovali smo trenerove zamisli, iako je bilo malo nevjerojatno da smo vodili i 20 razlike. U drugom poluvremenu oni su podignuli intenzitet obrane što je bilo i očekivano. Doživjeli smo mali pad, izgubili par lopti, ali smo uspjeli utakmicu privesti kraju i dobro je što smo otvorili sezonu pobjedom”, dodao je Mateo Drežnjak, igrač Cibone.

Video: Pregled utakmice Mornar – Cibona / ABA liga – 1. kolo

Tagged