cibona - zabok - kc dražen petrović - rujan 2020.

Cibona je u Draženovom domu pobijedila Zabok – igrom su se istaknuli Roko Prkačin i Mateo Drežnjak

Cibona je u nadoknađenoj utakmici prvog kola košarkaške Premijer lige u Draženovom domu pobijedila Zabok rezultatom 85 – 69. Rezultat je po četvrtinama bio 25-15, 28-18, 11-18 i 21-18, a u pobjedi Cibone istaknuo se kapetan Roko Prkačin koji je ostvario double – double učinak, a odličan nastup je imao i Mateo Drežnjak. Prkačin je postigao 21 poen i 13 skokova, a Drežnjak 20 poena, od čega je imao stopostotan šut za 3 poena, 5 od 5. Trener Cibone Ivan Velić je nakon utakmice bio zadovoljan viđenim, a naglasio je kako se “već ujutro nastavlja s pripremama”.

“Rasporedili smo minutažu s obzirom da smo i dalje u pripremnom periodu. I ovaj tjedan ćemo iskoristiti da fizički podignemo ekipu. Pad se očekivao i večeras, ali imali smo dovoljno raspoloženih igrača da to privedemo kraju kako treba. Prvo poluvrijeme jako dobro, drugo nije bilo baš kako smo zamislili, prvenstveno što se tiče skoka u kojem smo u prvom poluvremenu imali nadmoć. U drugom su igrači Zaboka to anulirali, imali su isto broj skokova kao mi. Vidi se da još nismo pravi, nova smo ekipa, moramo koristiti svih 12 igrača i zato je ova utakmica dobro poslužila”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.

“Utakmicu smo otvorili kako je i trener tražio, agresivno u obrani, elegantno u napadu. Kasnije smo imali mali pad početkom drugog poluvremena, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu i u obrani i u napadu”, dodao je Mateo Drežnjak, igrač Cibone.

“Mislim da su nas malo preplašili u prvom poluvremenu. Nismo se nikako snašli na tu njihovu čvrstu igru. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje, prvenstveno u obrani pa smo uspjeli nešto i povezati u napadu. Sve u svemu, očekivan rezultat”, rekao je Ivan Tomas, trener Zaboka.


  • foto: Željko Bakšaj

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Cibona je u Draženovom domu pobijedila Zabok – igrom su se istaknuli Roko Prkačin i Mateo Drežnjak

Comments are closed.