cibona - mornar bar - aba liga, 14. kolo - 2021.-2022.

Cibona je u Draženovom domu dočekala Mornar iz Bara – Vukovi izgubili 65-82

Cibona je poražena u 14. kolu AdmiralBet ABA lige, a bolji od Vukova bili su košarkaši ekipe KK Mornar Bar. Rezultat utakmice je bio 65-82, a unatoč brojnim ozlijedama Cibosi su se odlično borili protiv objektivno jačeg protivnika. Utakmica je bila u egalu sve do sredine treće četvrtine kada je Cibona izgubila snagu. Kako iz kluba tvrde, “uz opetovano diskutabilno suđenje Vukovi su dali sve od sebe”, a svojom igrom zaradili su pljesak malobrojnih navijača u ovom ranom poslijepodnevnom terminu.

Podsjetimo, utakmice Cibona – Mornar Bar igrala se u ponedjeljak, 3. siječnja 2022. godine u 15 sati. Statistički se istaknuo Lovro Gnjidić (2sk, 4as) sa 14 poena, pratio ga je Mateo Drežnjak (7sk, 1as, 3ukr) sa 11 ubačaja. Cibona je doživjela šesti uzastopni poraz u ABA ligi. Nakon 14 utakmica Vukovi su osmi – imaju 5 pobjeda i 9 poraza. Vodeća je Crvena Zvezda s omjerom 13-1.


“Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi. Mi nismo bili kompletni, ali smo u dijelu utakmice parirali. Na kraju nam je nestalo goriva i energije u rotaciji što se moglo i očekivati. Još jednom čestitam Mornaru, a mi idemo dalje”, rekao je nakon utakmice trener Cibone Vladimir Jovanović.

“Mi smo došli sa tjedan dana priprema za ovu utakmicu i to je onda druga priča. Cibona nam je bila sportski dužnik i shvatili smo utakmicu ozbiljno te se dobro spremili. Čestitam svojim igračima, bilo je trenutaka dekoncentracije, ali kada smo bili u fokusu igrali smo šah sa protivničkom obranom. Ciboni također želim sve najbolje u nastavku sezone”, rekao je trener gostiju Mihailo Pavičević. Više o ovom košarkaškom klubu iz crnogorskog Bara doznajte na njihovim službenim stranicama na adresi kkmornar.bar.

Košarkaški klub Cibona i iskusno krilo Ivan Novačić ponovno su zajedno

Ovaj 36-ogodišnji Zadranin već je bio u Ciboni i u njoj proveo četiri sezone, a svakako će pomoći mladoj ekipi svojim iskustvom. Klub je žurnim postupkom obavio registraciju pa je popularni Nova bio na raspolaganju treneru Jovanoviću za utakmicu protiv Mornara.

“Svakako da mi je i više nego drago što sam ponovno u Ciboni. Za klub me vežu lijepa sjećanja i nadam se da ćemo u bitnom periodu koji nam slijedi pokazati karakter. Ovo je mlada ekipa i svakako da svojim iskustvom mogu pomoći u razvoju igrača svojim primjerom na terenu i van njega. Mislim da s ovim potencijalom se ne trebamo bojati za rezultat i budućnost Kluba te s optimizmom krećemo u nastavak sezone”, rekao je Ivan Novačić.

Video: Press konferencija nakon utakmice

Video: AdmiralBet ABA League 2021./22.: Snimka utakmice 14. kola Cibona – Mornar-Barsko zlato

Tagged