cibona - split / 20. kolo, aba liga / kc dražen petrović zagreb / veljača 2022.

Cibona je u derbiju 19. kola ABA lige deklasirala Split rezultatom 84-65

Cibona je u košarkaškom derbiju 19. kola AdmiralBet ABA lige u Draženovom domu deklasirala KK Split rezultatom 84-65. Nastavak je ovo odličnih rezultata unatoč teškom rasporedu za Cibose. Cibona je odigrala prvo poluvrijeme “iz snova” uz odličan šut te je u drugom dijelu utakmice održavala prednost. Nakon ove utakmice, Vukove čekaju još tri utakmice ovoga tjedna, prije završnice Kupa Krešimira Ćosića u Rijeci. Najbolji na terenu bio je Amar Gegić (4sk, 4as) sa 24 poena. Danko Branković (11sk) dodao je 20, dok je Nathan Reuvers (4sk, 1as) postigao 10 ubačaja.


“Čestitke igračima na još jednoj pobjedi. Otvorili smo utakmicu iznad svih očekivanja i kada se dogodi ovakva utakmica sve je lakše. Na poluvremenu je već bio kraj i bilo je pitanje kako privesti utakmicu kraju i izdržati crne rupe kojih mora biti. No, izdržali smo sve. Nisam niti tražio od igrača da odigraju cijelu utakmicu kao prvo poluvrijeme, jer je to nemoguće. Sada nas čeka nastavak žestokog ritma utakmica u kojem igramo svaki drugi dan. Već se okrećemo utakmici sa Škrljevom u srijedu i protiv Krke u petak“, rekao je trener Cibone Gašper Okorn.

“Vrlo jednostavno, Cibona je s više žara i energije ušla u utakmicu i na što Split nije adekvatno odgovorio. Tu je bio kraj priče, a da bi to okrenuo moraš biti perfektan. Ipak, mi smo na -12 dali Ciboni dvije lopte s kojima su se ponovno odvojili i završili utakmicu”, rekao je trener gostiju Srđan Subotić. Više o KK Splitu doznajte na njihovim klupskim mrežnim stranicama na adresi kk-split.com.

VIDEO: Press konferencija i snimka utakmice 19. kola ABA lige Cibona – Split (7. 2. 2022.)

Tagged