kk cibona / logo 2020.

Cibona je u 6. kolu HT Premijer lige pobijedila Vrijednosnice Osijek

Košarkaški klub Cibona je u 6. kolu HT Premijer lige u Draženovom domu ugostila Vrijednosnice Osijek i došla do uvjerljive pobjede. Rezultat je na kraju bio 102-70, a po četvrtinama 24-16, 24-19, 29-18 i 25-17. Ovom pobjedom Cibona je prekinula negativni niz neugodnih poraza u ABA ligi od Crvene Zvezde i Mornara.

Trener Cibone Ivan Velić imao je na raspolaganju više raspoloženih igrača. Tako je Toni Nakić zabio 21 poen, isto toliko je zabio i Igor Marić koji je k tome dodao i 6 skokova. Krešimir Radovčić je zabio 17 poena, uz 6 asistencije i 3 skoka. Bundović je zabio 16 poena i skočio 6 puta, a već standardno dobar bio je i Drežnjak koji je za 16 minuta igre zabio 10 poena i podijelio 2 asistencije.


“Mislio sam da će biti puno teže jer Osijek ima određenu kvalitetu, a mi smo stvarno bili mentalno prazni nakon Mege jer je igračima taj poraz teško pao. Pokazali su opet taj karakter kojeg stalno naglašavam. Jako su bili fokusirani, ozbiljni, dali su sve od sebe. Na taj način možemo funkcionirati i nadograđivati svoju igru. Čestitam im na uvjerljivoj i lakoj pobjedi. Sad su zaslužili jedan dan odmora budući da smo imali dvije teške utakmice”, rekao je Ivan Velić.

KK Vrijednosnice Osijek je hrvatski košarkaški klub iz Osijeka. 1980. godine skupina darđanskih košarakaških znalaca je osnovala Omladinski košarkaški klub Darda. Suosnivači su bili domaći igrači Dragan Vujaklija, Tihomir Matoša i Slobodan Ađanski. Prvi predsjednik kluba je bio Tomo Savičević, a trener Adam Jene. Klub se tada natjecao u Republičkoj i Međuopćinskoj košarkaškoj ligi SFRJ, ali samo sa seniorima i juniorima. 1991. godine tijekom Domovinskog rata Baranja je bila okupirana, a klub je prestao sa aktivnim radom. 1998. godine u Osnovnoj školi Darda, Renato Martinko pokreće školsku košarkašku skupinu, okuplja bivše igrače u veteransku skupinu, kreće u adaptaciju terena i košarka se ponovo budi. Više o klubu KK Vrijednosnice Osijek doznajte na Wikipediji.

Prva hrvatska košarkaška liga – poredak

Tagged