cibona - mornar bar - aba liga - 2021.

Cibona je u 15. kolu ABA lige izgubila od Mornara iz Bara rezultatom 92-78

Cibona je u Draženovom domu u 15. kolu ABA lige izgubila od Mornara iz Bara rezultatom 92-78 (25-21, 28-17, 18-12, 21-28). Cibona se u prvoj utakmici nakon povratka iz samoizolacije uspijevala oduprijeti prvoj ekipi na tablici u prvoj četvrtini, nakon čega su se gosti odvojili i na odmor otišli sa 15 koševa prednosti.

Do kraja susreta je KK Mornar Bar održavao prednost i mirno utakmicu priveo kraju. Kod Vukova najbolji su bili Toni Nakić sa 15 poena, Darko Planinić sa 14 poena uz 8 skokova, dok su Drežnjak i Prkačin ubacili po 13.Cibona je utakmicu igrala bez ozljeđenih Josipa Bilinovca i Scottieja Reynoldsa, koji će biti van rostera i na sutrašnjoj utakmici sa Škrljevom kojeg će Cibona ugostiti s početkom u 19 sati.


“Uz sve probleme koje smo imali s izolacijom, pojavile su se i ozljede Reynoldsa i Bilinovca. Zato smo bili hendikepirani u vanjskoj liniji, tamo gdje je Mornar najjači. Oni imaju ekstremnu kvalitetu na vanjskim pozicijama. Mornar je bio šuterski raspoložen, imali su preko 50% šuta za tri poena. Mi smo odradili solidan posao. Imali smo veliki problem s izgubljenim loptama, a to smo smanjili u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam organizacijom igre. Imali smo puno dana bez treninga zbog samoizolacije, sad su tu i ove ozljede. Nadam se da ćemo se ekipirati i da više neće biti pozitivnih na koronavirus. Sutra nas čeka Škrljevo. Vrlo je teško igrati u ovako kratkom periodu, no, to je problem koji imamo svi mi koji igramo i ABA ligu i domaće prvenstvo“, rekao je Ivan Velić, trener Cibone. Više o događanjima u Ciboni pratiti na mrežnoj stranici na adresi cibona.com.

“Igra je bila kakvu sam i očekivao jer je putovanje ostavilo traga. Prilazimo svakoj utakmici s respektom, a Cibona to pogotovo zaslužuje. Osobno, oni su mi omiljena ekipa, jer imaju nekoliko sjajnih mladih talenata. Prije svega tu mislim na Prkačina, Radovčića, Gnjidića, Nakića… Svi su oni sjajni talenti i u budućnosti će biti sjajni igrači. Davanje šanse njima je pravi potez. S druge strane su imali provjerene i iskusne igrače koje mi imamo. Meni je kao treneru lako voditi ovakvu ekipu. Kao i svaka pobjeda u ABA ligi, ovo je bitna pobjeda za nas za sami vrh ABA lige”, dodao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Video: That dunk by Mateo Drežnjak / Cibona – Mornar / 16. 1. 2021.

Tagged