zadar - cibona / ht premijer liga / 2021.-2022.

Cibona je na Višnjiku tijesno pobijedila Zadar 80-82 u 20. kolu HT Premijer lige

Cibona nastavlja s dobrim igrama pod vodstvom Gašpera Okorna, a najnovija pobjeda došla je u sklopu 20. kola HT Premijer lige gdje je žrtva bio Zadar. Vukovi su goste svladali rezultatom 80-82, a susret je bio pravi, tvrdi košarkaški derbi. Tijekom utakmice obje su momčadi griješile, no Cibosi su se pokazali kao bolja ekipa i odnijeli bodove u Zagreb. Statistički na utakmici Zadar – Cibona najbolji je bio Amar Gegić (5sk, 2as) sa 16 ubačaja. Danko Branković (2sk), Nathan Reuvers (10sk, 1blk) i Jose Vildoza (3sk, 6as) dodali svaki po 13 poena. Iduću utakmicu Vukovi igraju u ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine u ABA ligi. Bit će to još jedan derbi, a ovaj put u Zagreb dolazi uvijek neugodan Split.


“Čestitam dečkima na pobjedi. Uvijek je lijepo kada Cibona pobjedi Zadar, iako ova utakmica ne odlučuje puno jer ima dosta do kraja prvenstva. Zadru je bilo puno lakše ući u utakmicu jer su imali manji pritisak radi svih problema,. Nama se samo povećao pritisak favorita sa silnim izostancima kod njih. Svakako smo na kraju iznijeli ulogu favorita i drago mi je zbog pobjede. Zadru želim sve najbolje i zahvaljujem se na gostoprimstvu”, rekao je trener Vukova Gašper Okorn.

“Ovo je bila fizički jako zahtjevna utakmica za koju smo se mi taktički jako dobro pripremili. Ispoštovali smo sve dogovore s trenerom iz svlačionice i to je dovelo do ove bitne pobjede za nas. Sada se okrećemo utakmici sa Splitom, koja nam je isto jako bitna”, rekao je Amar Gegić, 200 centimetara visok Cibonin branič. Više o Amaru doznajte na Wikipediji.

Tagged