cibona - split / draženov dom / svibanj 2021.

Cibona izgubila od Splita i nije se plasirala u finale prvenstva Hrvatske

U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, Cibona je u Draženovom domu izgubila od Splita. Utakmica se igrala u petak, 21. svibnja 2021. godine, a Cibona ju je izgubila rezultatom 93-71 (28-27, 17-25, 13-22, 13-19).

“Čestitao bih Splitu na više nego zasluženom ulasku u finale. Zaista su u ovoj seriji bili bolji i kvalitetniji, igrali bolju košarku. Mislim da je do izražaja došlo njihovo iskustvo i širi roster. Jednostavno, pokušali smo. Imali smo i energiju na kraju. No, onog trenutka kad je Split pogodio nekoliko teških šuteva i odlijepio se na prvu neku osjetniju razliku, mi smo se nažalost predali”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.


“S tim pristupom mogu biti nezadovoljan. Nije sramota izgubiti od Splita u polufinalu, ali smo zaista i ja i cijeli klub i igrači očekivali da se možemo vratiti u Split. Još jednom im čestitam na prolazu. Mi ćemo sada imati vremena analizirati sezonu i naš sastav. Naći ćemo ono što nam je to potrebno da iduće sezone budemo puno bolji”, dodao je Jovanović.

“U današnjoj utakmici bile su bitne dvije stvari. Jedna je da mi ne dajemo nikakav izgovor sebi s obzirom na ono što smo prošli zadnjih par dana i da shvatimo da je danas bila najveća šansa za pobijediti. Bolje nego ići u majstoricu. Nakon 6-0 realnost je bila da će Cibona izaći maksimalno snažno na početku. Kad smo odbili taj prvi pa drugi udar, znali smo da će oni padati, a da će naša kvaliteta dolaziti do izražaja. Ne sumnjam da možemo do kraja i čestitam momcima. Igramo u odličnom ritmu i meni je kao treneru lako povlačiti poteze jer svatko govori na pravi način. Ako budemo takvi i u finalu ne vidim zašto ne bi izašli kao pobjednici”, rekao je Milan Karakaš, trener Splita. Više o KK Splitu doznajte na mrežnim stranicama na adresi kk-split.com.

Video: Detalji s utakmice Cibona – Split i doček “Žutih” na Gripama

Tagged