košarkaški centar dražen petrović / cibona zagreb / svibanj 2013.

Cibona ima novo vodstvo – direktor Domagoj Čavlović podnio ostavku

Na Skupštini KK Cibona koja se održala u ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine, klub je dobio novo vodstvo. Tako su imenovani novi članovi Skupštine Kluba, a formirani su novi Nadzorni i Upravni odbor. Također, izvršena su imenovanja njihovih članova, a prihvaćena je i ostavka dosadašnjeg direktora Domagoja Čavlovića. On je ostavku podno “iz osobnih razloga”, tako da je imenovan v.d. direktora Kluba Mauro Lukić.

Dosadašnjim članovima Skupštine Kluba – Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibone i predsjedniku Kluba Mladenu Bušiću, imenovanjem su se pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d. i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. Podsjetimo kako su tvrtke Franck i Badel 1862 uz Kraš odnedavno (ponovno) postali sponzori Cibone.

Dodajmo da je iz Skupštine je na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić. Tijekom Skupštine imenovani su i članovi Nadzornog odbora KK Cibona Ivan Idžojtić i Velimir Vuga. Formiran je i Upravni odbor KK Cibona u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč. Kao što smo spomenuli, Lukić je postao v.d. direktora Kluba. Više informacija o Ciboni doznajte na klupskim mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Cibona će nova imenovanja u Tijela Kluba iskoristiti kao “poticaj za još uspješniji razvoj i napredak”

“Pridružili su nam se iskusni stručnjaci. Uvjeren sam kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju Kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke Direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica Kluba. Mislim da je u iznimno turbulentnih osam godina za Klub ostvario puno bitnih doprinosa. A kulminacija toga se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješnom startu nove natjecateljske sezone. Također nas je, zbog kandidiranja za novu odgovornu dužnost napustio dosadašnji član Skupštine i legenda hrvatskog borilačkog sporta, Vjekoslav Šafranić. Uz veliku zahvalnost za sve dobro što su njih dvojica učinili za naš Klub, želim im puno uspjeha u nastavku karijera”, rekao je predsjednik Cibone prof.dr.sc. Mladen Bušić.

“Neposredno prije današnje Skupštine podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto Direktora kluba. Razlozi su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi Klub u odnosu na pojedina tijela iznad samog Kluba, a s druge strane iz razloga negativnih utjecaja na moju obitelj neprimjerenih pritisaka na mene kao Direktora Kluba. Ne želeći da taj pritisak utječe na kolege iz Kluba, igrače, stručni stožer te na naše sadašnje i buduće partnere podnio sam ostavku. Ujedno želim Klubu ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno sportskih uspjeha. Zahvaljujem svim suradnicima s kojima sam sve ove godine zajednički proživljavao poneke neželjene trenutke, ali i puno lijepih trenutaka. Zbog toga će Cibona ostati zauvijek u mom srcu”, rekao je Domagoj Čavlović.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -